0
Ostali sportovi

Savić: Odlučivaće nijanse

Objavljeno: 29.07.13 u 18:12

dejan-savic-vaterpolisti-srbije-1374350099-341997

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić rekao je danas da će nijanse odlučiti pobednika u duelu sa Crnoom Gorom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Barseloni.

„Ista škola, isti karakteri, kvaliteti. Odlučivaće nijanse. Crna Gora ima sjajne šutere Ivovića i braću Janović, odlične kontre i rešenja sa drugim centrom. Igrali smo, zajedno smo i trenirali. Sutra sve to pada u vodu. Ogroman je ulog, znamo šta pobeda donosi. Atmosfera kod nas vrhunska, daćemo sve od sebe ali treba biti svestan da imamo odličnog protivnika“, kazao je Savić sa sajt Vaterpolo saveza Srbije..

Crnogorski selektor Ranko Perović naveo je da je duel sa Srbijom došao prerano na turniru.

„Srbija je sjajna ekipa, znamo se i biće potrebno mnogo snage da se pobedi. Uvek mi je imponovala mirnoća igre Srbije u odlučujućim momentima. Tu ima detalja koje moramo da sredimo. Ne pobeđuje uvek favorit, imamo svoje razloge za nadu“, rekao je Perović.

Kapiten Srbije Vanja Udovičić istakao je da Crnogorci imaju odličnu reprezentaciju.

„Nemojte da mislite da motiv nije isti ali ono što nas razlikuje jesu medalje. Oni su sjajna ekipa i sigurno je da su mogli da imaju i više odličja do sada“, izjavio je kapiten.

Slobodan Nikić ocenio je da će situacije sa igračem manje rešiti pitanje pobednika.

„Ovakav meč odlučuju nijanse i igra odbrane. Ko se bolje snađe u igri sa igračem manje bliži je uspehu. Nema dileme da su odlična ekipa sa vrhunskim igračima“, naveo je Nikić.

Golman reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović istakao je da je Crna Gora „gladna“ pobeda protiv Srbije.

„To im je i motiv i pritisak, ali u ovom slučaju su blagi favoriti. Rešavaće odbrane. Prvi put igramo u večernjem terminu, ali to neće biti problem“, poručio je Pijetlović.

Od 2007. godine do danas Srbija i Crna Gora sastale su se 17 puta. Srbija je slavila 10 puta, uz šest pobeda Crne Gore i jedan remi. Sutrašnja utakmica četvrtfinala SP u Barseloni između Srbije i Crne Gore igra se od 20.15.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter