0
Fudbal

Drulovićevi „Orlići“ u finalu EP

Objavljeno: 29.07.13 u 18:30

Mitrovic2

Reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina nakon što je u polufinala pobedila selekciju Prtugala posle boljeg izvođenja jedanaesteraca 5:4.

Drulovićevi „Orlići“ tako su otresli paperje i pokazali klasu pa ih sad samo još jedna stepenica deli od trona i najvećeg uspeha te generacije u istoriji srpskog fudbala.

Odlično je Srbija otvorila utakmicu i već u šestom minutu posle akcije po desnoj strani Đurđević je matirao Varelu. Orlići su nakon vođstva nastavili da dominirali i stvorili nekoliko lepih šansi ali nije bilo promene rezultata. Treba napomenuti i izuzetno prljavu igru defanzivaca Portugala koji samo pukom srećom nisu završeni sa ozbiljnijm povredama naših igrača.

Takođe je Aleksandar Mitrović u par navrata pravio dar-mar po levoj strani odbrane rivala ali utisak je da bi se sve mnogo bolje završavalo da je bio za nijansu ozbiljniji.

Ipak u drugom poluvremnu sasvim druga slika na terenu. Portugalci su krenuli u potpunu ofanzivu koja je u rodila plodom pa su golovima Silve i Guedesa stigli nadomak preokreta.

Međutim nije prošlo ni deset minuta a Srbija stiže do izjednačenja golom Gačinovića i nakon regularnog toka meča rezultat je bio 2:2.

U produžecima su Portugalci bili ti koji su imali za nijansu više loptu u nogama ali nisu stovrili pravu šansu i na kraju su odlučivali penali.

Nakon početne prednosti Portugalaca usledile su dve odbrane Rajkovića, pa je Mitrović u petoj seriji poput znatno iskusnijih velikh majstora fudbalske igre šmekerski poslao golmana Varelu u jednu a loptu plasirao u drugu stranu gola za veliku radost svih reprezentativaca i stručnog štaba.

SRBIJA – PORTUGALIJA 2:2 (1:0), posle jedanaesteraca 3:2

Strelci: 1:0 – Đurđević u 6. 1:1 – Bruno Silva u 55. 1:2 – Guedeš u 79. 2:2 – Gaćinović u 85. minutu.

Penali: Prva serija – Edgar Ie, 1:0 za Portugaliju, Pavlovski pogađa stativu. Druga serija – Orta, 2:0 za Portugaliju, Milinković-Savić, 2:1 za Portugaliju. Treća serija – Guedeš odbrana Rajkovića, Meleg promašuje. Četvrta serija – Rafael promašuje, Gaćinović, 2:2. Peta serija – Tešeira brani rajković, Mitrović pogađa, 3:2 za Srbiju.

SRBIJA: Rajković, Golubović, Veljković, Filipović, Antić (od 67. Urošević), Maksimović, Milinković-Savić, Pavlovski, Luković (od 62. Meleg), Đurđević (od 80. Gaćinović), Mitrović.

PORTUGALIJA: Verela, Kanselo, Edgar, Figeredo, Rafael, L. Silva (od 32. Horta), Podstavski, Lopez, B. Silva (od 106. Tešeira), Guedeš, Mane (od 77. Košta).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter