0
Košarka

Ivković zadovoljan urađenim, brine ga Teo

Objavljeno: 28.07.13 u 19:00

kosarka_ivkovic_teodosic

Seniorska muška reprezentacije Srbije doputovala je danas popodne u Rogašku Slatinu iz Kranjske Gore, gde je boravila protekle dve nedelje pripremajući se za Evropski šampionat koji se u Sloveniji održava od 4. do 22. septembra.

Svoje utiske o onome što je do sada urađeno izneo je selektor naše reprezentacije, Dušan Ivković:

„U poslednje dve nedelje u Kranjskoj Gori, imali smo idealne uslove za rad. Igrači su izvanredno trenirali i njihov odnos prema treninzima i reprezentaciji bio je za svaku pohvalu. Mogu da kažem da smo realizovali sve što je bilo planirano i da sam veoma zadovoljan onim što smo uradili“ –  kaže selektor srpske reprezentacije.

Ipak, ono što brine Dušana Ivkovića je zdravstveni bilten, koji nije povoljan za naš nacionalni tim.

„Povreda Stefana Birčevića, koja je takve prirode da on neće moći da nastavi pripreme, umnogome je iskomplikovala situaciju, pošto je on praktično bio jedini igrač na svojoj poziciji. To je za nas ozbiljan hendikep, tim pre što se Birčević izvanredno uklopio u tim i sjajno radio. Jako je teško podneo povredu koja ga je odvojila od reprezentacije i prilike da debituje za nacionalni tim. Zbog toga smo na pripreme pozvali mladog Luku Mitrovića, koji će se od ponedeljka priključiti ekipi u Rogaškoj Slatini“ – kaže Dušan Ivković i dodaje da je trenutno van redovnog trenažnog procesa i mladi plejmejker Vasilije Micić:

„Micićeva povreda nije toliko teška, ali zahteva specijalni režim uz rad manjeg intenziteta. On će u ponedeljak obaviti kontrolne preglede i nadamo se da će se posle toga postepeno vratiti u redovni režim treninga. Ipak, Micić sigurno neće biti spreman za prve kontrolne utakmice koje ćemo od 2. do 4. avgusta odigrati na turniru u Celju.“

Selektor Srbije kaže da će glavni cilj u narednih nekoliko dana biti uigravanje tima:

„Posle napornog rada koji smo forsirali u Kranjskoj Gori, novi mikro-ciklus u Rogaškoj Slatini, biće najviše posvećen uigravanju linija tima pred prve kontrolne utakmice koje nas očekuju. U timu imamo veliki broj debitanata i neophodno je da se oni uklope i prihvate principe igre. Ovo uigravanje i uklapanje novih igrača sigurno bi bilo mnogo lakše da je tu Miloš Teodosić, koji sa kapitenom Nenadom Krstićem predstavlja oprobani tandem i sigurnu saradnju u u igri dva na dva.“

Ipak, vreme povratka u tim prvog plejmejkera reprezentacije posle povrede od koje se oporavlja u Beogradu, i dalje je neizvesno.

„Poslednje informacije od doktora Radovanovića i kondicionog trenera Zimonjića, koji su u Beogradu sa Teodosićem, govore da njegovo uključivanje u tim neće biti tako brzo kao što se očekivalo. U slučaju da stvari krenu takvim tokom da se njegov nastup na Šampionatu dovede u pitanje, bio bi za nas to nemerljiv gubitak, u smislu kvaliteta, ali i iskustva koje je neophodno timu sa velikim brojem novih igrača“ –  kaže Dušan Ivković.

Reprezentacija Srbije je danas (nedelja) doputovala u Rogašku Slatinu i igrači su dobili dan odmora. Od ponedeljka se nastavlja sa ritmom od dva treninga dnevno, sve do četvrtka, kada ekipa odlazi u Celje na turnir „Laško Group“, na kome će od 2. do 4. avgusta igrati protiv selekcija Turske, Letonije i Slovenije. Nemanja Bjelica je dobio slobodan dan (ponedeljak) da bi otputovao u Istanbul, gde će obaviti preglede i biti predstavljen u svom novom klubu, a od utorka nastavlja pripreme sa reprezentacijom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter