0
Evropske lige

Dortmundova osveta: Klop nadmudrio Pepa /VIDEO/

Objavljeno: 27.07.13 u 22:26

marko rojs

Borusija iz Dortmunda osvojila je Superkup Nemačke, pošto je savladala minehnski Bajern sa 4:2 na Signal Iduna Parku i tako bar malo vratila Bavarcima za poraz u finalu Lige šampiona. Jirgen Klop je nadmudrio Pepa Gvardiolu, kome je sada jasno da će imati veoma, veoma težak posao…

Bajern je bio oslabljen i o mnogo na ovom meču, s obzirom da nije bilo Nojera na golu, a ni Martineza, Gecea, Riberija, dok je Švajnštajger ušao u drugom poluvremenu rovit. Iskoristio je to Dortmund i poveo golom Marka Rojsa posle kardinalne greške Toma Štarkea.

Imao je Bajern inicijativu, ali Dortmund je odolevao sve do 54. minuta kada je Roben iskoristio sjajan centaršut Filipa Lama. Međutim, samo 30 sekundi kasnije Danijel van Bujten postiže autogol, a odmah u sledećem napadu Ilkaj Gundogan još jednom matira Štarkea za 3:1. Bajern se nije predao, smanjio je posle nove akcije Lama i Robena, koji je prevario Subotića i poslao loptu u mrežu. Mogli su Bavarci do 3:3 u nekoliko navrata, a najbolju šansu propustio je Miler kada je pogodio prečku posle lob pasa Alkantare.

Kaznio je to Dortmund u finišu kada je Obamejang proigrao Rojsa kome je preostalo samo da ubaci loptu u mrežu.

Sjajno je počela sezona za Dortmund, a Bajern je sada svestan da će imati ozbiljnog takmaca u borbi za titulu i to ne samo jednog, već i dva jer Šalke igra sjajno…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter