0
Košarka

Di Džej Sili u Kragujevcu

Objavljeno: 27.07.13 u 15:52

Seeley

Na poziciji beka-šutera Radnički iz Kragujevca angažovao je Amerikanaca Di Džeja Silija, igrača koji je u Letnjoj ligi NBA bio u redovima čuvenih Lejkersa kao „novajlija“, ali nije ostao u njihovom sastavu.

Umesto Los Anđelesa, njegovo odredište biće prestonica Šumadije, a saradnja je danas ugovorena na godinu dana.

Sili je u prethodnoj sezoni nastupao za Fulerton Titanse iz Kalifornije. Prosečno je beležio 18 poena (ukupna realizacija 47 odsto, bacanja 80 procenata, za tri poena 41 odsto), četiri asistencije i četiri skoka, za 33 minuta koliko je po utakmici provodio na parketu.

„Opredelili smo se za Silija jer važi za pouzdanog šutera, a baš takav nam odgovara u selekciji novog sastava koji pripremamo za ABA ligu i Evrokup. Sili ima ambiciju da se dokaže u Evropi, procenio je da je Radnički adresa za dalji razvoj. Pratio je i on karijere Amerikanaca koji su nosili naš dres. Ovo je košarkaš koji odgovara našem budžetu za novu sezonu, a tako će biti i sa narednim novajlijama, neće biti „ekstra troškova“. Imaćemo „jeftiniju“ ekipu u odnosu na prošlosezonsku, ali siguran sam da ćemo igrati još aktraktivnije. Verovatno ćemo sa istog košarkaškog tržišta da izaberemo i igrača za poziciju pet, i oni su pristupačniji od domaćih košarkaša, ali o tome ćemo kada imamo izvesno pojačanje.“ rekao je trener Miroslav Nikolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter