0
Košarka

Aleksandrov u Nemačkoj

Objavljeno: 27.07.13 u 12:37

GRA217-VALLADOLID-

Srpski košarkaš Nemanja Aleksandrov novi je član nemačkog Oldenburga. Aleksandrov je sa vicešampionom Nemačke potpisao dvogodišnji ugovor.

26-godišnji igrač je u EWE Baskets došao kao slobodan igrač, nakon što je prethodnu sezonu zavšio u španskoj Manresi. Aleksandrov je takmičarsku godinu počeo u belgijskom Pepinsteru. On je za Belgijance u proseku postizao 16.7 poena po utakmici, dok je u Manresi na deset mečeva beležio prosečno 9.4 poena.

-Izuzetno sam zadovoljan završenim pregovorima. Činjenica da je ugovor na dve godine dovoljno govori o ozbiljnim namerama obe strane da sarađujemo temeljno, na duge staze. Dolazim u sredinu u kojoj ću imati maksimalne uslove, izvanrednog trenera i fantastičnu publiku – rekao je Aleksandrov.

Još jedan od ključnih razloga odluke srpskog košarkaša da pređe u redove Oldenburga, jeste činjenica da će klub imati priliku da se kroz kvalifikacije izbori za nastup u Evroligi.

-Nemačka liga je izuzetno jaka. Igraću u veoma dobrom takmičenju, a sa druge strane Oldenburg će nastupati i u Evropi. Kroz kvalifikacije ćemo probati da se izborimo za Evroligu, a ako ne uspemo u toj nameri, u svakom slučaju ćemo sa velikim ambicijama ući u Evrokup – kaže krilni košarkaš.

Aleksandrov je pre mesec dana boravio u Orlandu na trening kampu NBA ligaša Medžika, kada se i pojavila mogućnost saradnje.

-Moj cilj je da igram i da tako dižem formu. U Oldenburgu vidim priliku da još više napredujem, a da se dobrim partijama odužim timu i navijačima i pomognem im da se raduju dobrim rezultatima. Nisam odustao od sna, a to je da jednog dana ponesem dres nekog NBA ligaša. Ipak, ne želim da idem po svaku cenu, već da to bude pravo vreme i sredina u kojoj ću imati uticaj na igru – zaključio je Aleksandrov.

Oldenburg je regularni deo sezone u Nemačkoj završio na drugoj poziciji, da bi u četvrtfinalu plej-ofa eliminisao Bon, a zatim i Ulm u polufinalu. U finalu je novi tim srpskog košarkaša izgubio od Brose Basketsa sa 3-0. Oldenburg učestvuje u kvalifikacijama za ovogodišnju Evroligu i rival u prvoj rundi mu je italijanski Vareze.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter