in ,

TSS veruje Viktoru

tss

Povodom novonastale situacije u vezi sa 18-mesečnom suspenzijom Viktora Troickog saopštenjem se oglasio i Teniski savez Srbije, a HotSport vam stav krovne teniske organizacije prenosi u celosti.

Teniski savez Srbije je upoznat sa situacijom koja se desila na turniru u Monte Karlu 2013. i sa velikom pažnjom i odgovornošću, kako prema našem reprezentativcu Viktoru Troickom tako i ITF-u i WADI, sačekaće okončanje ovog procesa.

Pošto je pravilima predviđena mogućnost žalbe sudu za sportsku arbitražu u Lozani, sigurni smo da će Viktor podneti žalbu u zakonski predviđenom roku.

Verujemo da je naš reprezentativac, zbog stanja u kojem je bio posle meča velikog umora i opšte iscrpjenosti, nije u potpunosti razumeo uputsva predstavnika antidoping agencije te sam sebe doveo u zabludu da može test da uradi i sledećeg dana (što je Viktor i uradio). Nadamo se da će se u žalbenom postupku uvažiti Viktorovi razlozi te da će kazna biti ukinuta ili smanjena.

loading...

Iz razloga što su oba testa kako urina tako i krvi bila negativna smatramo da se radi o velikom nesporazumu koji je doveo do ove neželjene situacije, a nikako iz Viktorove želje da se bilo šta prikrije ili sakrije. Takođe želimo da napomenemo da je i pre ovoga Viktor uradio veliki broj testova  urina i krvi  i da nikada nije bilo ni najmanjeg problema.

 Teniski savez Srbije će i dalje voditi borbu protiv dopinga na svim nivoima u Srbiji i podržavaće sve akcije ADAS i WADE.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Terzić: Pohvale devojkama, potpuno spremne za Gran Pri

Arauho: Prekosutra ću da potpišem ugovor