0
Evropske lige

Gvardiola: Nema izgovora ako izgubimo u Super Kupu

Objavljeno: 26.07.13 u 18:15

Pep Gvardiola

Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola debitovaće na klupi svog novog kluba u prvom zvaničnom meču protiv jednog od najvećih rivala šampiona Evrope Borusije iz Dortmunda u borbi za trofej Super Kupa Nemačke.

„Ovo će biti prvi put da vodim ekipu na Signal Iduna parku. Rečeno mi je da je to poseban doživljaj, ali finale je uvek posebno. To je titula, a titula je uvek važna. Čast je boriti se za taj trofej, ali ako ste trener Bajerna nema izgovora ili izvinjenja ako se izgubi“, izjavio je Gvardiola.

Španski stručnjak dobro poznaje rivala i hvali kolegu sa klupe „milionera“

„Trener Borusije Jirgen Klop je uradio super, super posao sa Borusijom. Oni su dva puta bili šampioni Bundeslige i to je dobro iskustvo“, rekao je Gvardiola.

Trener Bajerna je potom pohvalio i fudbalere Borusije, među kojima se ističe i srpski reprezentativac Neven Subotić.

„Borusija ima veoma dobrog golmana Videnfelera. Humels i Subotić će biti odlični kao što su bili i pre, a Marko Rojs je veoma inteligentan. Takođe su opasni po bokovima, a u napadu je veoma dobar napadač Robert Levandovski“, naglašava španski trener.

Gvardiola neće moći da računa na golmana Manuela Nojera i jednog od najboljih fudbalera Franka Riberija, a pod znakom pitanja je i nastup Baštijana Švajnštajgera.

Super Kup Nemačke ukome se sastaju Bajern i Borusija je na programu  u subotu od 20:30 časova u Dortmundu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter