0
Košarka

Antić: NBA liga veliki izazov

Objavljeno: 26.07.13 u 17:57

Pero+Antic

Makedonski košarkaš Pero Antić izjavio je da je igranje u NBA ligi presudilo u njegovom izboru da potpiše za Atlantu iako je imao bolje finansijske ponude timova iz Evrope.

„Za mene je ovo veliki izazov posle dve uzastopne titule u Evroligi. Mogao sam da odem u neki manji tim zbog novca u kojem bih završio karijeru, ali sam želeo više izazova“, izjavio je Antić.

Makedonski centar je u prethodne dve godine dva puta zaredom osvojao Evroligu sa Olimpijakosom.

„Nadam se da ću imati šta da naučim ove godine i doprinesem kvalitetu ekipe, iako mi je prva sezona u NBA ligi, mada sam dovoljno star. Daću sve od sebe da donesem dodatnu energiju ekipi, a saigrači i trener će mi pomoći u tome. Atlanta je prelep grad, posetio sam ga prošlog leta. Malo je vruće, ali je lepo. Srećan sam što sam ovde. Trebaće mi nekoliko nedelja da se adaptiram, ali mislim da će to brzo proći i da ću doprinetida se tim popne stepenik više u narednoj sezoni“, istakao je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde.

Pero Antić je prvi Makedonac koji će zaigrati u NBA ligi.

„Prvi put igrač iz moje zemlje dolazi u NBA ligu, to je velika stvar za Makedoniju“, konstatovao je Antić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter