0
Ostali sportovi

Pobede Manakove i Vojinovćeve

Objavljeno: 25.07.13 u 08:21

chess-board_00358127

Srpske šahistkinje Marija Manakova i Jovana Vojinović nalaze se među 24 vodeće igračice na 14. Evropskom prvenstvu za žene, koje se igra u Beogradu.

Manakova je u drugom kolu pobedila Maju Veličkovski Nejković, dok je Vojinovićeva bila bolja od Elizavete Bronikove iz Rusije.

Branilac titule Valentina Gunina iz Rusije izgubila je belim figurama od Laure Rogule iz Letonije.

Po dva poena imaju i Laura Rogule (Letonija), Gulnar Mamadova (Azerbejdžan), Olga Dolžikova (Norveška), Bela Kotenašvili (Belorusija), Antoaneta Stefanova (Bugarska), Sopiko Guramišvili (Gruzija) i Ana Matnadze (Španija).

Po pola poena, posle večerašnjih remija, zaostale su Pija Kramling (Švedska), Katerina Lagno i Natalija Žukova (Ukrajina), Tatjana Kosinceva (Rusija), Lela Javakašvili (Gruzija) i Iva Videnova (Bugarska).

Od srpskih šahistkinja, koje imaju ambicije da se bore za što bolji plasman, Irina Čoluškina je remizirala sa Jolandom Zavadskom iz Poljske, a Jovana Erić sa Karinom Azamovom iz Rusije.

Ljilja Drljević je savladala Anastasiju Panić, Marija Rakić je poražena od Olge Girija iz Rusije, a Ana Benderać od Stefane Milutinović. Marija Petrović je savladala Nadinu Mahmutbegović iz BiH.

Treće kolo igra se u četvrtak od 15.30. Učestvuje 169 šahistkinja iz 35 zemalja. Turnir se završava 3. avgusta posle 11 kola po Švajcarskom sistemu, uz dva slobodna dana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter