0
Domaći fudbal

Izvinjavam se, ali hoće li se izviniti oni drugi?

Objavljeno: 25.07.13 u 11:59

PARTIZAN-SIRAK-GRUBOR_19

Naravno, flašica je sama poletela prema navijačima, nije ih gađao generalni sekretar Partizana Darko Grubor. To što se na snimku jasno vidi drugačije, to je samo optička varka, jer gensek srpskog šampiona uverava da je sve pogrešno percipirano.

– Bili su to dramatični događaji, jedan od najtežih incidenata u istoriji kluba. Neposredno po završetku utakmice centralna loža je bila zasuta predmetima, među kojima je bilo i onih koji su mogli da izazovu teške telesne povrede – flašice sa tečnošću, upaljači, mobilni telefoni.

Problem je bio u tome što su se u središnjem delu centralne lože nalazili zvaničnici UEFA – delegat i posmatrač suđenja. Ostali prisutni su doslovce svojim telima morali da ih zaštite od tih predmeta, koji su leteli sa svih strana.

Dok smo odvodili zvaničnike UEFA prema izlazu iz centralne lože, ja sam jednu flašicu od koka-kole koja je pala ispred mene vratio prema ogradnom zidu, ona je odskočila od gornje ivice zida i odletela prema tribini.

Možda će taj čin nekom dati povod da žrtve nasilja predstavi kao vinovnike, ali činjenice su, na žalost, neumoljive – rekao je Grubor za klupski sajt i dodao:

– Zvaničnici UEFA su bili uplašeni i zbunjeni. Prvo pitanje je bilo: Prošli ste dalje, zašto ovakva reakcija? Mogu samo da kažem da smo pukom srećom izbegli težu kaznu nego pre šest godina u Mostaru.

Očigledno moraju da se preduzmu dodatne bezbednosne mere. Mi smo pre nekoliko godina skratili ograde na istoku i zapadu, trudili se da se atmosfera na stadionu približi zapadnoevropskim standardima, ali očigledno je ta želja preuranjena.

Grubor je zatim pokušao da pojasni potez navijača.

– Sport je egzaktna delatnost. Ne volim to javno da govorim, ali ova uprava je najuspešnija u bližoj istoriji kluba. S druge strane, ona je i najomraženija u istoriji. To je psihološki fenomen koji zaslužuje dublju analizu.

Najiskrenije se izvinjavam svima koji se osećaju povređenim, ali očekujemo izvinjenje i od svih onih koji su izgubili glavu i nasilničkim ponašanjem ugrozili život i zdravlje lica koja su se nalazila u centralnoj loži, kao i budućnost i egzistenciju kluba.

Ja ću naravno nastaviti da se uzdignute glave krećem ulicama grada u kome sam rođen pre pedesetak godina- rekao je Grubor.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter