0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Štimac: Želimo da budemo najspremniji na Eurobasketu

Objavljeno: 24.07.13 u 17:00
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Bliži se kraju bazični deo priprema seniorske reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, ali ritam koji je nametnuo selektor Dušan Ivković od prvog dana boravka u Kranjskoj Gori ne jenjava. Najbolji srpski košarkaši na jutarnjim treninzima i dalje najviše pažnje posvećuju fizičkoj pripremi, ali se u poslepodnevnim časovima sve više radi sa loptom, jer se uskoro slede prve kontrolne utakmice.

„Zaista svakodnevno radimo veoma jako i naporno. Niko se ne štedi, tako da na treninzima sve pršti. Počeli smo sa radom pre svih, jer želimo da budemo najspremnija ekipa na šampionatu u Sloveniji“ – uverava Vladimir Štimac, centar naše reprezentacije.

Izabranici selektora Dušana Ivkovića nalaze se već deset dana u Kranjskoj Gori gde imaju fantastične uslove za rad, koje ne može da poremeti ni nešto lošije vreme ove nedelje:

„Boravak u Kranjskoj Gori zamišljen je kao najzahtevniji deo prirpema, međutim verujem da je najteži deo posla već iza nas. Sve više se bavimo košarkom, uigravamo se, razrađujemo taktiku, uvežbavamo napadačke akcije“

Sa 25 godina Vladimir Štimac je u podmlađenoj reprezentaciji Srbije jedan od iskusnijih. Uverava da su se debitantni u nacionalnom timu odlično uklopili i da su pravo osveženje.

„Svi toliko dobro rade, da se ne primećuje ko je debitant, a ko ima dugogodišnji staž u nacionalnom timu. Najmlađi su doneli novu energiju, često prednjače u radu i prosto teraju ostale da prate njihov ritam. Uskoro nas očekuju prve pripremne utakmice, i iako je još rano i ima još dosta toga da se unapredi, verujem da će se jasno videti šta smo uradili u Kranjskoj Gori“ – najavljuje Vladimir Štimac.

Reprezentativci Srbije ostaju u Kranjskoj Gori do nedelje, kada će se nakratko preseliti u Rogašku Slatinu. Od 2. do 4. avgusta učestvovaće na turniru „Laško Group“ gde će im rivali biti selekcije Slovenije, Turske i Letonije, posle čega sledi povratak u Beograd.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter