0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

Radovanović: Kjevo je idealna sredina za moj napredak

Objavljeno: 24.07.13 u 12:03
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 

Srpski fudbaler Ivan Radovanović od naredne sezone će igrati za Kjevo, pošto je klub iz Verone otkupio njegov ugovor sa Atalantom.

Radovanović je pet i po godina bio igrač kluba iz Bergama, ali je veći deo tog perioda proveo na pozajmicama prvo u Pizi, a potom i Bolonji i Novari. Sada je prezadovoljan transferom u redove Kjeva i veruje da će konačno dobiti pravu priliku da pokaže šta zna i ume.

„Nisam želeo da produžim ugovor sa Atalantom, posle pet i po godina želeo sam klub koji će mi dati pravu priliku. Mogao sam da biram između još dva kluba, ali sam se odlučio za Kjevo“ – rekao je Radovanović.

25-godišnji Radovanović se već priključio novim saigračiuma na pripremama i oni su ga odlično prihvatili.

„“Mislim da je Kjevo ono što mi je najviše trebalo u ovom trenutku. Pokazali su mi poverenje time što su otkupili ceo moj ugovor od Atalante. Konkurencija je, kao i u svakom klubu u Italiji, velika. Radi se zaista o kvalitetnim igračima, ali to je ono što i svakom fudbaleru treba kako bi dao svoj maksimum na svakom treningu, na svakoj utakmici – naglasio je Radovanović.

Radovanovićev novi klub je prošlu sezonu u Seriji A završio na 12. mestu. Ove godine želja je da se uz pomoć mladih igrača obezbedi opstanak u elitnom društvu.

„Ambicije kluba su da ostanemo u Seriji A i da se afirmiše što veći broj mladih igrača. Pričao sam sa trenerom, od mene se očekuje da dam svoj maksimum i pomognem ekipi. Sigurno je da sam se odlučio za Kjevu jer ću imati veću priliku da igram u kontinuitetu“ –  istakao je srpski fudbaler.

Radovanović je ponikao u Partizanu, ali se među ‘crno-belima’ nije zadržao dugo i klub je napustio već sa 19 godina, posle jedne polusezone provedene u Smederevu na pozajmici. Od januara 2008. godine je bio igrač Atalante, za koju je odigrao 26 utakmica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter