0
Ostali sportovi

Danas derbi sa Mađarima

Objavljeno: 24.07.13 u 09:39

mikasa-ball

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas u derbiju C grupe prvenstva sveta u Barseloni igra protiv selekcije Mađarske, a selektor Dejan Savić očekuje tešku i neizvesnu borbu.

On smatra da dve utakmice u pripremnom periodu, u kojima obe selekcije imaju po jedan trijumf, neće imati nikakav efekat na ishod današnjeg susreta.
„Njihov selektor Benedek bio je veliki igrač, a ima sve uslove da bude i takav trener. Znam da želi da promeni stil igre, da ga približi našoj školi, i ostaje da se vidi koliko će biti uspešan. Biće neizvesno, igrali smo dve utakmice tokom priprema, ali one ništa ne pokazuju“, rekao je Savić.

Standardni srpski reprezentativac Živko Gocić, član mađarskog Solnoka, istakao je da su Mađari promenili tim, ali da im je potrebno vreme da bi promenili i igru.
„Ono što je uvek krasilo mađarski vaterpolo jeste velika individualnost svih igrača. Odlično šutiraju, plivaju besprekorno, smatraju da smo mi favoriti, ali verujem da na taj način žele da nas uspavaju. Benedek više insistira na taktici i disciplini u igri i biće jako teško, posebno jer je ulog veliki, prvo mesto u grupi“, poručio je Gocić.

Srbija je u prvom kolu savladala Australiju sa 10:7, dok su Mađari bili ubedljivi protiv Kine (13:5).

Utakmica drugog kola C grupe prvenstva sveta između Srbije i Mađarske igra se danas od 13.30 sati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter