0
Evropske lige

Falkao lažirao krštenicu?

Objavljeno: 23.07.13 u 11:10

Radamel-Falcao

Napadač Monaka Radamel Falkao osumnjičen je da je u Kolumbiji prikazao lažan datum rođenja u svojim dokumentima. Falkao se prema postojećoj dokumentaciji vodi kao 27-godišnjak, ali informacije iz njegove rodne zemlje govore da on zapravo ima 29 godina.

To je navodno potvrđeno uvidom u dokumenta iz njegove osnovne škole gde je upisan datumo 10. februar 1986. za njegovor rođenje.

Njegov otac odbio je takve optužbe tvrdeći da se radi o greški birokratije i da zapravo ništa drugo nije po sredi.

Ukoliko bi se ove optužbe pokazale kao tačne u pitanje bi se doveli rezultati mlađih selekcija reprezentacije Kolumbije sa kojima je Falkao napravi sjajne rezultate. Naime, sa selekcijom do 21 godine Falkao je 2005. na Svetskom prvenstvu ovjio titulu prvaka.

Mediji čak špekulišu da bi to dovelo u pitanje i njegovo mmultimilionski ugovor u Monaku jer je tamošnje rukovodstvo potrošilo 60 miliona za igrača od 27 a ne od 29 godina.

Slučaj lažiranja godina nije prvi mada je po razlici u prikazanim godina Falkaov slučaj znatno lakši. Radi se o bišem igraču Partizana Taribo Vestu koji je u trenutku kada je imao 28 godina optužen da zapravo ima punih 40!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter