0
Ostali sportovi

Dudaš: Konkurencija u Moskvi najjača u istoriji desetoboja

Objavljeno: 23.07.13 u 08:44

mihail-dudas-1344294073-194873

Do početka Svetskog prvenstva u Moskvi ostalo je nešto više od dve nedelje, a najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš ističe da je u potpunosti spreman. Iako je Dudaša u pripremama za najvažnije takmičenje sezone omela povreda pete, on je uspeo da se oporavi i veruje u dobar rezultat u prestonici Rusije.

-Formom sam prezadovoljan, i psihičkom i fizičkom. Na treninzima sam pokazao da sam spreman za veliki rezultat, ali ćemo to ostaviti da vidimo u Moskvi. Povreda je uticala malo na skakačke discipline, ali mi je dobro došlo i da se malo odmorim – istakao je Dudaš.

Dudaš već u četvrtak putuje u Moskvu, gde će se, zanimljivo, prvi put ove sezone okušati u desetoboju.

-Krećemo ranije da bismo se adaptirali, a potom dolazi takmičenje. Pripreme se ogledaju u postepenom opuštanja treninga i ’štelovanja’ forme za takmičenuje – naglasio je Dudaš i dodao – U Moskvi će biti moj prvi desetoboj ove sezone. Jedan sam počeo u Češkoj na startu letnje sezone, ali sam zbog povrede morao da odustanem. Teško je koncentrisati se, ali je meni Moskva najbitnije takmičenje u životu. Idem tamo sa punom koncentracijom, punim srcem i željom da ostvarim što bolji rezultat.

Iako ističe da je potpuno spreman, Dudaš je svestan da ga u Moskvi očekuje težak posao, posebno zbog konkurencije.

-Konkurencija je najjača u istoriji desetoboja. Biće mnogo desetobojaca koji će osvojiti preko 8.200 bodova, ali se ja na to ne obazirem. Desetoboj se počne i završi sa maksimumom. Bodovi se saberu, a plasman se onda određuje. Meni je najbitnije da me ništa ne ometa dok to radim, a onda sam siguran da ću odraditi najbolji posao – naglasio je mladi Novosađanin.

Tokom priprema Dudaš je radio na mnogim stvarima i ističe da se vidi napredak u pojedinim disciplinama.

-Ove godine smo još od zime bacili akcenat na prepone. Poboljšanje u toj disciplini donosi poboljšanje agilnosti, te zbog toga i sve ostale discipline jačaju. Sprint mi je mnogo bolji nego prošlih godina, a bacanje diska bi trebalo da bude malo iznenađenje – istakao je Dudaš.

Kao i pred svako takmičenje, mladi srpski atletičar će organizovati nagradnu igru za svoje navijače, kojima će zadatak biti da pogode broj bodova koji će osvojiti u Moskvi, a sve će moći da prate i na Google play aplikaciji.

-Prošlog puta, nažalost, niko nije pogodio jer sam se povredio i hvala mojim fanovima koji su mi pružili podršku. Velika je stvar što znam da imam takvu podršku, svakom sportisti je to bitno – rekao je Dudaš i dodao – Aplikacija odlično funkcioniše i savršena je za računanje bodova. Svima bih preporučio da je skinu tokom Svetskog prvenstva i da se igraju dok se ja takmičim. Tamo mogu da nađu i lične rekorde, objašnjenje desetoboja i sve što je bitno.

Posle Svetskog prvenstva, koje je na programu od 10. do 18. avgusta Dudaš se okreće organizaciji prvog desetoboja u Srbiji, koji će biti održan krajem godine u Novom Sadu.

-Priprema za takmičenje ide odlično. Biće to zaista fenomenalno takmičenje, jer planiram da ga napravim veoma interesantnim. Pokazaću ljudima kakva je razlika između običnog čoveka, desetobojca i nekoga ko se samo tom disciplinom bavi. Mislim da će im se svideti – naglasio je Dudaš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter