0
Košarka

Debakl juniorki Srbije protiv Japana, bez četvrtfinala SP

Objavljeno: 23.07.13 u 20:18

kosarka-51

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je sve šanse da se plasira u četvrtfinale prvenstva sveta u Litvaniji pošto je danas u utakmici drugog kola E četvrtfinalne grupe izgubila od selekcije Japana sa 87:67 (23:17, 17:17, 29:12, 18:21).

Izabranice selektora Zorana Kovačića odigrale su najslabiji meč u dosadašnjem delu šampionatu. Posebno su podbacile u trećoj četvrtini, kada su Japanke mnogo boljom igrom stekle nedostižnu prednost i na kraju potpuno zasluženo slavile.

Najefikasnije u slaboj ekipi Srbije bile su Kovačević sa 15 i Stanaćev sa 10 poena, dok su japansku selekciju do neočekivanog trijumfa predvodile Kavamura sa 22, Macuoka sa 15 i Tamura sa 14 poena.

U poslednjem trećem kolu prvenstva za košarkašice do 19 godina Srbija igra sutra od 14.45 sati protiv Australije.

„Posle današnjeg poraza mogu da kažem da je došlo do raspada sistema u našoj igri. Uvukao se neki neobjašnjiv strah u kosti, tako da i što znamo, mi, ustvari, ne znamo, što možemo, ispostavi se da ne možemo“, izjavio je Kovačić dodajući da je Japan iskoristio sve greške i zasluženo pobedio.

„Japan nas je zbog svega navedenog odučio od košarke, isti Japan kojeg smo u Novom Bečeju nekompletni pobeđivali sa 20 poena razlike. Očigledno je da smo neuigrani, psihički nepripremljeni za šampionat, za šta najveću odgovornost snosim ja kao selektor, tek onda igračice. Ostali smo definitivno bez četvrtfinala, ali ćemo učiniti sve da u sledećim utakmicama koliko god bude bilo moguće popravimo utisak“, istakao je Kovačić.

U drugom meču drugog kola Australija je pobedila Brazil sa 69:51, a od 19.15 sati igraju Španija i Rusija.

Tabela: Australija 4-1, Brazil 4-1, Španija (-1) 4-0, Japan 2-3, Rusija (-1) 2-2, Srbija 1-4.

U poslednjem trećem kolu sutra se sastaju Australija – Srbija (14.45 sati), Japan – Rusija (17) i Španija – Brazil (19.15).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter