0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Savić: Odbrana je ključ pobede

Objavljeno: 22.07.13 u 15:42
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić istakao je nakon pobede nad Australijom u 1. kolu grupne faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Barseloni da je ključ trijumfa i u ovom kao i u svim mečevima bio u odbrani.

„Krenuli smo u meč stvarno dobro. U prvom poluvremenu smo postigli dosta golova sa igračem više.U trećem delu Australijanci su igrali jak presing, ali smo se u četvrtoj  golovima iz igre  odlepili i držali prednost. Australija je nezgodan protivnik, a što se tiče vrućine ona je ista za sve. Ključ pobede je uvek odbrana“ – rekao je Savić.

Živko Gocić se požalio na uslove igre pošto je naša selekcija za prva dva meča dobila najnezgodnije termine jer će posle Australije i protiv Mađarske igrati od 13.30 časova.

„Igrali smo rutinski iako uslovi nisu bili najbolji zbog velike vrućine i tople vode. Uspeli smo da savladamo Australiju solidnom, ali ništa specijalnom igrom. Od polovine druge četvrtine smo stalno imali sigurnu prednost i pobeda nije dolazila u pitanje“ – kazao je Gocić.

Na ovom takmičenju prvi golman naše selekcije je Gojko Pijetlović, koji se na meču sa australijom istakao sa nekoliko odličnih odbrana.

„Dobar početak, iako je bilo malo teže nego sto smo se nadali. Varirali smo u odbrani, ali je na kraju bilo sve kako smo hteli. Početak je uvek najteži, bili smo oprezni. Imao sam neke greške, ali prvi put otvaram Svetsko prvenstvo i zadovoljan sam“ – skromno je prokomentarisao Gojko.

Filip Filipović tvrdi da je presudila razlika u kvalitetu.

„Pristojno smo otvorili utakmicu, u drugoj četvrtini nismo dozvolili da primimo glupe golove. Oni su kasnije uhvatili su priključak našim greškama u odbrani jedan na jedan. Mučili smo se nekoliko minuta, ali razlika u kvalitetu postoji i to smo pokazali“ – jasan je Fića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter