0
Evropske lige

Savić: Vraćam samopouzdanje

Objavljeno: 22.07.13 u 08:59

MSV-Duisburg

Posle sezone i po provedene na pozajmici u Dinamu iz Drezdena, Vujadin Savić se vratio ovog leta u Bordo, kako bi ponovo izborio za mesto u startnih 11.

Sjajni štoper u prethodnih mesec dana imao je nekoliko izuzetno primamljivih ponuda iz klubova najkvalitetnijih evropskih liga, ali i Crvene zvezde, ali je odluka uprave francuskog prvoligaša bila jasna – Savić u narednoj sezoni mora da bude jedan od glavnih stubova odbrane Bordoa.

-Zadovoljan sam kako sam počeo pripreme. To mi mnogo znači na polju samopouzdanja, pogotovo posle teže povrede koju sam doživeo prošle zime. Sve ide kako treba i videćemo kako će se stvari odvijati u budućnosti. Ja se nadam najboljem – istakao je Vujadin Savić.

O dobrim partijama Savića u ovim mečevima govorio je i trener Bordoa Fransis Gijo, koji inače nema običaj da u superlativima javno govori o kvalitetima svojih igrača.

Ekipa Bordoa je prethodni vikend provela u Belgiji, gde je u dva dana odigrala dve utakmice. Prvo je u subotu Zulte Varegem slavio sa 2:1, da bi dan kasnije francuski prvoligaš bio bolji od Mehelena istim rezultatom.

U oba duela, Savić je odigrao po poluvreme i to ono u kome je Bordo bio mnogo kvalitetniji i bolji. To se videlo pogotovo u duelu protiv Mehelena. Pošto je domaćin prvo poluvreme dobio sa 1:0, u drugom je postava sa Savićem napravila preokret i stigla do pobede.

Pre gostovanja u Belgiji, Bordo je imao još dva vrlo kvalitetna testa. Prvo je remizirao sa Benfikom 3:3, a bez pobednika, ali i bez golova je završeno odmeravanje snaga sa Evijanom.

Do početka šampionata Francuske Žirondince očekuju još dva izuzetna testa. Prvo će narednog vikenda igrati u Engleskoj protiv Midlzbroa, da bi onda na programu bio meč francuskog Superkupa protiv Pari Sen Žermena.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter