0
Ostali sportovi

Pijetlović: Vaspitani smo da idemo na zlato

Objavljeno: 21.07.13 u 12:04

gojko-pijetlovic

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović rekao je danas da je cilj ekipe na prvenstvu sveta u Barseloni, kao i uvek, osvajanje zlatne medalje.

„Mi uvek idemo na zlato, jer smo tako vaspitani. Međutim, svaka medalja je uspeh i nezahvalno je prognozirati bilo šta u ovom trenutku“, kazao je Pijetlović novinarima u Beogradu.

Povlačenjem Slobodana Sora iz nacionalnog tima posle Olimpijskih igara u Londonu, u prvi plan na golu Srbije iskočili su Pijetlović i njegov kolega Branislav Mitrović.

„Koliku će ko minutažu imati najbolje zna selektor. Obojica smo spremni, odradili smo pripreme dobro. Ovo je i za mene i njega velika prilika da se dokažemo u nacionalnom timu“, naveo je on.

Srbija
će na SP u Barseloni igrati u A grupi sa selekcijama Mađarske, Kine i Australije.

„Kinezi su autsajderi, ali smo sa njima dve čevrtine igrali nerešeno. Sa Mađarima znamo gde smo, uvek će to biti teške utakmice. Australiji moramo da priđemo ozbiljno, iznenadili su nekoliko ekipa, umalo i nas u četvrtfinalu Igara u Londonu. Ipak, najbitnija je utakmica u četvrtfinalu, jer tu se odlučuje da li ekipa odlazi kući ili nastavlja dalje i bori se za medalju“, istakao je Pijetlović.

On je prošle sezone branio za mađarski Ferencvaroš i dobro poznaje reprezentaciju te zemlje.

„Oni su podmladili sastav, ranije su imali dosta starijih igrača. Željni su dokazivanja, skakaće na svaku loptu. Za razliku od njih, mi smo duže na okupu. Mađarski vaterpolisti u svojim timovima su vodeći igrači, odlični šuteri i dobro taktički pripremljeni“, objasnio je golman Srbije.

Pijetlović je naveo i da na šampionatu sveta ima više ekipa koje mogu da konkurišu za medalje.

„Hrvatska je na poslednjem takmičenju , Igrama u Londonu, osvojila zlato, oni su jedni od favorita. Mi smo kao šesta ekipa došli u Rim na SP 2009, pa smo osvojili zlato. Takođe, tu su i Crnogorci. Ne bi trebalo zaboraviti ni Italiju i Španiju. Svako može da osvoji turnir, biće ovo najneizvesniji šampionat“, zaključio je Pijetlović.

Prvi meč na Svetskom prvenstvu u Barseloni selekcija Srbije igra 22. jula protiv Australije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter