0
Košarka

Pavlović: Partizan se služi zamenom teza

Objavljeno: 21.07.13 u 14:55
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Menadžer za reorganizaciju i restruktuiranje košarkaškog kluba Crvena zvezda Mirko Pavlović rekao je danas da su ocene koje dolaze iz Partizana o povlašćenom tretmanu crveno-belih kod države neosnovane i upitao zašto komšije nisu iskoristile mogućnost reprograma poreza.

„Očigledno je da u prošlosti KK Crvena zvezda i KK Partizan nisu imali isti tretman. Naša neprestana blokada računa trajala je od 2004. do 2012. kada je u Privrednom sudu zahvaljujući poveriocima usvojen Unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR). Punih osam godina račun je bio u blokadi i sve to vreme niko iz našeg kluba nije napadao državu da želi da nas ugasi“, rekao je Pavlović.

On je istakao da Crvena zvezda ima dug od 10.236.506 dinara za porez, koji će po UPPR platiti u sledeće četiri godine, dok sa druge strane Partizan duguje 153.000.000 dinara za porez državi.

„Taj dug sigurno nije napravljen u poslednjih godinu dana i postavlja se pitanje zašto sve to vreme volšebno račun nije bio blokiran. Sada kada se to desilo, zamenjuju se teze. Tvrdi se da je nama država u nečemu pomogla, a prava istina je da KK Partizan nije iskoristio ni poslednju mogućnost koju je država fer ponudila, prema kojoj je tada omogućeno da od 31. oktobra 2012. svi klubovi plaćaju svoje tekuće poreske obaveze i tako dođu u mogućnost reprogramiranja dugova, a onda vremenom i umanje kamate.To pravo tada su iskoristili fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda, pa rukovodeći se time tu mogućnost su mogli da iskoriste i svi drugi.“, naveo je Pavlović.

Pavlović je poručio da se iz Zvezde slažu da je potrebno da svi imaju isti tretman.

„Slažemo se sa KK Partizan i tražimo isti tretman za sve. Želimo da verujemo da nijedan klub, ma kako se on zvao, ne može ovako ozbiljne stvari da rešava arogancijom, pritiscima i pretnjama. Nadamo se da niko nije iznad zakona, da bi on trebalo da se sprovodi striktno, jer samo tako možemo biti ravnopravni i na terenu“, zaključio je Pavlović.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter