in , ,

Vaterpolisti Srbije kreću po zlato

VATERPOLISTI_SRBIJE001

Vaterpolista Srbije Duško Pijetlović rekao je danas da je nacionalni tim spreman da na predstojećem Svetskom prvenstvu u Barseloni osvoji zlatnu medalju, prenosi Tanjug.

Najbolji srpski vaterpolisti otputovali su jutros u Barselonu, gde će od 22. jula do 3. avgusta učestvovati na planetarnom šampionatu.

„Uvek postavljamo najviše ciljeve i trudimo se da ih ostvarimo. Pripreme su bile naporne i spremni ulazimo u pohod na zlatnu medalju. Možemo da dođemo do cilja ako pružimo maksimum i zaobiđu nas povrede. Mnogo bi mi značilo da osvojim SP, to je na neki način postala zavisnost, posle prve medalje odmah želite da osvojite novu i tako u krug“, rekao je Pijetlović pred put u Barselonu.

On je dodao da je zadovoljan svojom formom i da mu nisu teško pale pripreme kod selektora Dejana Savića, sa kojim je prošle sezone sarađivao u Crvenoj zvezdi.

„Nama koji smo igrali u Zvezdi je lakše, ostali reprezentativci su morali da se navikavaju na selektora Savića. Ima malo drugačiji sistem rada, fizički je napornije nego kod ostalih trenera. On je čovek koji zna i vidi svoj cilj i traži samo najbolje. Uspeo je da nas spremi“, rekao je Pijetlović.

Reprezentativac Andrija Prlainović istakao je da na šampionatu u Barseloni nema izrazitih favorita, jer će nekoliko selekcija moći da se umeša u borbu za medalju.

„Svetsko prvenstvo je veliko takmičenje, jako i naporno, traje 15 dana i igraće se na otvorenom bazenu po izuzetnoj vrućini. Moramo da izdržimo prvu fazu i u nastavku takmičenja budemo na nivou. Teško je doći do polufinala, a kamoli do svetskog zlata. Očekuje nas zanimljiv turnir, mnoge reperezentacije će doći izuzetno motivisane i prirpemljene da naprave dobar rezultat“, rekao je Prlainović.

On je dodao da je Srbija imala dovoljan broj utakmica tokom priprema i da se nada najboljem u Španiji.

Pored standardno jakih reprezentacija Hrvatske, Mađarske, Španije, Italije i Crne Gore, Prlainović je istakao SAD i Australiju kao selekcije koje bi mogle da iznenade.

„Amerika i Australija su reprezentacije koje retko dođu do završnice, ali znaju da budu nezgodne. Australija je bila blizu da nas eliminiše na Olimpijskim igrama u Londonu, očekujem i sada napornu utakmicu. Moraćemo da uđemo oprezno, startujemo pobedom i rasterećeno nastavimo takmičenje. Amerikanci nastupaju u dosta izmenjenom sastavu, ali imaju veliki broj maldih igrača koji mogu da napreduju i ovaj turnir iznesu na pravi način“, upozorio je Prlainović.

Srbija će na šampionatu sveta u Barseloni igrati u C grupi sa Mađarskom, Australijom i Kinom, a u premijernoj utakmici sastaje se 22. jula od 13.30 sati sa Australijom.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Poznati polufinalni parovi SL

Pašanski prošao, Zekić ispao