0
Ostali sportovi

Srbija zauzela 25. mesto na EYOF-u

Objavljeno: 20.07.13 u 11:21

EYOF 2013

Svečanom ceremonijom večeras je u holandskom gradu Utrehtu zatvoren 17. Letnji evropski olimpijski festival mladih (EYOF), a zastavu Srbije u svečanom defileu nosio je kapiten zlatnih košarkaša Vojislav Stojanović, prenosi Tanjug.

Mladi sportisti Srbije u Utrehtu su osvojili dve medalje u timskim sportovima (zlato košarkaši i srebro odbojkašice), i time zauzeli 25. mesto od ukupno 49 zemalja učesnica EYOF-a.

„Želim da zahvalim svim ljudima koji su naporno radili kako bi organizovali ovo takmičenje na najbolji mogući način.

Sportisti, bilo je sjajno družiti se sa vama, vi ste budućnost evropskog sporta. Nadam se da ćete iz Utrehta poneti lepe uspomene i želim vam sve najbolje u budućim karijerama“, rekla je na ceremoniji zatvaranja predsednica Organizacionog komiteta EYOF-a u Utrehtu, Rinda den Besten.

Predsednik Evropskih olimpijskih komiteta Patrik Hiki zahvalio je organizatorima i sportistima, istakavši da su „uložili vreme i trud da prethodnu nedelju učine nezaboravnom“.

„Mladi olimpijci su pokazali da su pravi šampioni, da poštuju protivnika i fer-plej i da od njih možemo mnogo očekivati u budućnosti. Vidimo se za dve godine u Tbilisiju“, kazao je Hiki.

Po okončanju zvaničnog dela programa i svečane predaje zastave EYOF-a Tbilisiju, usledio je zabavni i kulturno-umetnički program.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter