0
Auto Moto

Ništa od Srbija Relija, policija nije izdala dozvolu

Aleksandar Milosavljević
Objavljeno: 20.07.13 u 18:06

Untitled-56

Užička policija zabranila je danas održavanje 46. Srbija relija zbog neispunjavanja bezbedonosnih uslova na stazama kojima je trebao da se vozi reli, rekao je direktor trke Ivan Jevtić.

„Policija je pred nas postavila nerealne zahteve koje mi nismo uspeli da ispunimo. Falilo nam je još 832 saobraćajna znaka za zatvarnje saobraćaja i zabranu kretanja za pešake, kao i 1,3 kilometra zaštitne ograde punjene vodom“ – izjavio je Jevtić na konferenciji za medije, a prenosi agencija Tanjug.

On je naveo i da je policija tražila da današnju deonicu relija u dužini od 50 kilometara, obezbeđuje 4.250 policajaca i 170 redara, što organizatori takođe nisu obezbedili.
„Elaborat po kom su trebali da budu postavljeni znaci jeste naš. Ne branim sebe ni organizatore, ali kažem da nije bilo moguće naći toliko znakova. Mi smo uspeli da postavimo tridesetak znakova na putevima veće važnosti“, rekao je direktor relija.

Jevtić je ne poričući propuste u organizaciji, naveo i da se, po njemu, ne radi samo o tehničkim uslovima, zbog kojih je reli otkazan.
„Mislim da je postojala nečija volja da se reli ne održi iz meni nepoznatih razloga, jer mi nismo imali ni jedan problem u organizaciji do pre 10 dana“, poručio je Jevtić.

On je istakao i da su Sportska komisija i predstavnici FIA prošli deo staze i ustanovili da je sve u skladu sa elaboratom, ali je istakao, da oni nemaju jurisdikciju nad lokalnim zakonima.

Upitan da li su kriterijumi bezbednosti u užičkoj policiji povećani posle četiri tragedije na trci na Tari prošle godine, Jevtić je naglasio da svi u Srbiji kad se pomene autosport, porede reli sa brdskom trkom na Tari, što je pogrešno.

On je naglasio da je posle današnjeg otkazivanja 46.Srbija relija otvoreno pitanje kako će se to odraziti na budućnost ovog takmičenja.
„Srbija reli se neće sigurno ugasiti. Pitanje je samo kakav će status imati naredne sezone. Da li ćemo biti u Kupu Evrope i da li će koeficijent biti i dalje 10 ili će biti smanjen na pet“, rekao je Jevtić.

Najprestižnije i najznačajnije takmičenje u oblasti autosporta u zemlji, 46. po redu Srbija reli, koji je sinoć bio svečano otvoren na Gradskom trgu u Užicu okupio je 26 posada iz Srbije, Bugarske, Kazahstana, Švedske, Češke i Bosne i Hercegovine.

Organizatori relija su bili klubovi MM Power iz Beograda i Užice Rally team.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter