tur-20 copy

Tur de Frans je današnjom 20. etapom od Anesija do Semnoa u dužini od 125 kilometara praktično okončan kada je u pitanju generalni plasman, a do prve etapne pobede došao je Kolumbijac Najro Kvontana vozač Movistara koji je na cilj došao ispred Hoakina Rodrigeza iz Katjuše i Kristofera Fruma iz Skaja.

Frum je ujedno i pobednik 100. Tur de Fransa pošto je sutrašnja etapa ulicama Pariza odnosno oko Jelisejskih polja praktično revijalnog karaktera i cela grupa vozača će grupno doći do cilja. Britanac ima čak pet minuta i tri sekunde prednosti u odnosu na Kvintanu, dok se na treće mesto probio Rodrigez sa pet minuta i 47 sekundi lošijim vremenom od Fruma.


Najveći gubitnici današnje etape su vozači Sakso Tinkofa Alberto Kontador i Roman Krojciger koji su imali više od dva minuta zaostatka za pobednikom pa su samim tim ispali sa postolja. Uz etapnu pobedu i belu majicu za najboljeg mladog vozača Kvintana je došao i do tačkaste majice koju dobija najbolji “brdaš”, dok je zelenu odavno obezbedio Peter Sagan vozač Kenondejla kao biciklista koji je osvojio najviše ponea na prolaznim i konačnim ciljevima. Za utehu Sakso Tinkofu ostaje pobeda u plasmanu timova.