0
Evrokupovi

Ludogorec jači od Slovana?

Objavljeno: 19.07.13 u 14:15

liga sampiona

Partizan će ukoliko prođe Širak u narednoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona na megdan ili Slovanu, šampionu Slovačke, ili Ludogorecu, šampionu Bugarske. Navijači Partizana se pitaju ko je teži rival, a mi ćemo pokušati da im olakšamo taj posao.

Slovan je svakako veći klub, sa ukupno 15 titula šampiona države (osam u Čehoslovačkoj, sedam u Slovačkoj od 1993. godine). Slovaci su i dobili prvi meč sa 2:1, ali to apsolutno ništa ne znači, jer su i do tog rezultata došli posle preokreta sa igračem manje u poslednja četiri minuta meča.

Slovan se oslanja na domaće igrače, imaju „samo“ osam stranaca (biće vam jasno zašto samo osam kada budemo došli do Ludogoreca), od kojih su dvojica Česi, jedan Srbin (Marko Milinković), dva Argentinca i po jedan internacionalac iz Gvineje, Obale Slonovače i Trinidada i Tobaga.

Trener je Samuel Slovak, a igraju na stadionu Pasienki u Bratislavi kapaciteta 11. 591 mesto.

Za razliku od Slovana Ludogorec nema nikakvu istoriju, prvaci su Bugarske u poslednje dve sezone, prošle godine su na putu ka Ligi šampiona zaustavljeni od zagrebačkog Dinama, a sada postoji mogućnost da ih izbaci još jedan klub sa prostora bivše SFRJ.

U rosteru imaju čak 14 stranaca, petoricu Brazilaca od kojih se jedan zove Mišel Platini… Među nekoliko bugarskih igrača je i momak iz Beograda sa bugarskim pasošem Ivan Čvorović, koji je inače dete Partizana, a zanimljivo da je i debitovao za selekciju Bugarske…

Čini se da su Bugari kvalitetniji tim, ali su Slovaci uigraniji, pa će biti zanimljivo i u revanš meču u Razgradu na Ludogorec areni koja prima 8.000 gledalaca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter