FOTO: STARSPORT
in ,

Dule hoće reprogram duga

dusko-vujosevic

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je u petak da taj košarkaški klub traži od države da ima ravnopravan tretman sa Crvenom zvezdom kada je u pitanju plaćanje poreza, kao i da su crveno-beli imali ogromne olakšice prilikom ispunjavanja svojih obaveza.

„Stvarno je interesantan tretman koji Partizan ima u Srbiji. Ova poreska blokada je očigledan primer koliko su ujednačeni kriterijumi. Crvena zvezda se reorganizovala prema Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR), i jako je interesantno da su Zvezdini dugovi u trenutku podnošenja plana i odlaska u stečaj svedeni na dva i po (2,5) odsto svoje prave vrednosti, iako država uvek naplaćuje 100 odsto i to u roku od tri godine, do 2016. godine“, rekao je Vujošević agenciji Beta.

Partizanu je odmah po završetku sezone, u kojoj je osvojio prvenstvo Srbije i Jadransku ligu, blokiran račun, tako da klub sada ne može da funkcioniše, iako je prelazni rok.

„Partizan traži reprogramiranje svog poreskog duga i eliminisanje kamata, jer je javno dobro i veoma uspešno nastupa u takmičenjima i predstavlja Srbiju. To je obrazloženje zbog kojeg je Zvezdi poreski dug sveden na dva i po odsto. Ako je njima omogućeno da svedu svoje dugove na dva i po odsto, zašto se nama ne dozvoljava reprogram duga na glavnicu bez kamate?“, rekao je Vujošević.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Stojanović: Prvo da prođemo Islanđane

Vojvodina predstavila Kaluđerovića i Denkovića