0
Evrokupovi

Zvezda nosi 2:0 na Island

Objavljeno: 18.07.13 u 22:42

CRVENA ZVEZDA-IBV ICELAND_18

Fudbaleri Crvene zvezde pred oko 33 hiljade gledalaca otvorili su evropsku sezonu na Marakani i u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope pobedili islandski IBV sa 2:0 (1:0). Strelci za Zvezdu bili su Pečnik u 13. i Mijailović u 75. minutu igre.

Novi tim sa novim trenerom nije se u najboljem svetlu predstavio beogradskoj publici. Utisak je da su crveno – beli morali bolje, a zahvaljujući fortuni Beograđani nisu primili gol.

„Iskreno i oni su imali prilike, pa mi se čini da je rezultat realan. Imamo još mnogo posla. Uticala je na nas povreda Kasalice ali to je fudbal. Moramo dosta toga da popravimo.“ rekao je trener Stojanović.

I upravo ove reči sasvim jasno odslikavaju situaciju na terenu u gotovo svih 90 minuta. Crveno – beli su odlično i silovito otvorili utakmicu i činilo se da će lako ostvariti ubedljiv trijumf.

Ipak kao da je povreda Filipa Kasalice presekla domaće fudbalere i nakon njegovog izlaska sa terena igra Zvezde nije bila ista. Kasalica je na svu sreću bio dovoljno dugo na terenu da namesti gol koji je postigao Nejc Pečnik.

Dauda je nekoliko puta tokom meča mogao da savlada Džejmsa međutim utisak se da on još nije ni blizu prave forme. Imao je i Mladenović, koji je zamenio Kasalicu, svojih šansi ali je svaki put Džejms izazio kao pobednik.

Islanđani su najbliži golu bili krajem prvog poluvremena kada je Džefs uputio udarac sa distance, a Bajković nespretno reagovao i potom bio prinuđen da vadi loptu sa same gol linije. Ostaje nejasno da li je lopta prešla ili nije gol liniju svojim punim obimom. Još jednu šansu gosti su imali u poslednjih deset minuta utakmice zahvaljujući Laziću koji umalo nije postigao autogol.

Relativno miran revanš Zvezdi doneo je povratnik Mijailović koji je solo prodorom prošao dvojicu igrača IBV-a i potom matirao Džejmsa.

Igra crveno – belih trebalo bi ili bolje rečenom morala bi da bude dovoljna za prolazak u 3. kolo ali sudeći po prikazanom na Marakani teško da će biti adekvatna za sledeću prepreku koja ih eventualno bude čekala.

Ali kao što je rekao Stojanović, crveno – beli imaju još mnogo posla i bolje bi bilo da odmah i krenu da rade na popravljanju nedostataka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter