0
Evrokupovi

FOTO:STARSPORT

Kraj: Crvena zvezda – IBV 2:0

Objavljeno: 18.07.13 u 13:36
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

96′ KRAJ UTAKMICE. Crvena zvezda – IBV 2:0. Zaslužena pobeda crveno – belih uz ne baš očekivanu igru. Utisak je da su Beograđani morali mnogo bolje i lakše da stignu do trijumfa protiv Islanđana.

90′ +4 Strelac drugog gola Mijailović nije mogao zbog grčeva danastavi igru a umesto njega ušao je Mirić.

85′ Opao je tempo igre od drugog gola crveno – belih, a čini se da je umor sustigao igrače oba tima.  Još jedna izmena u IBV-, Ingason je u igri umesto Torvardsona.

75′ GOOOOOL 2:0 Mijailović. Sve sam uradio je povratnik u crveno – bele. Uzeo je loptu na tridesetak metara od gola gostiju, krenuo sam, prešao dvojicu igrača i sa oko 12 metara iskosa sa leve strane rezantnim udarcem savladao Džejmsa.

71′ Druga izmena u Crvenoj zvedi. Stojanović umesto Milijaša na teren šalje mladog Savićevića pa sada treba očekivati bržu igru Beograđana. Odmah zatim prva izmena i u redovima IBV-a. Trener-igrač Hreiderson zamenio je sam sebe, a umesto njega ušao je Peterson.

CRVENA ZVEZDA-IBV ICELAND_12

67′ Dva pokušaja sa distance crveno – belih bili su vredni pomena u prethodnih desetak minuta. Kraj terena ipak je zanimljivije pa je zbog protesta glavni arbitar isključio pomoćnog trenera crveno – belih Bratislava Živkovića.

58′ Prvi zvižduci na stadionu. Lepu akciju Islanđana po levoj strani završio je Torsteinson šutom sa ivice 16-erca koji je završio tik iznad prečke gola Bajkovića.

55′ Nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu ništa značajnije se nije dogodilo na terenu. Sem jednog pokušaja Daude nije bilo ozbiljnijih šansi pred oba gola.

46′ Nastavljena je utakmica na Marakani. Nije bilo promena u obe ekipe.

45′ +2 POLUVREME U BEOGRADU. Crvena zvezda ima minimalnu prednost nako 45 minuta. Mogli su crveno – beli možda i da imaju veću prednost, ali i IBV je imao svoje prilike, a najveću zahvaljujući trapoavosti Bajkovića. Za mirni put na revanš jasno je da je crveno – belim neophodan barem još jedan pogodak u mrežu Džejmsa.

CRVENA ZVEZDA-IBV ICELAND_22

44′ Umalo Bajković da donese izjednačenje gostima. Golman Zvezde nonšalantno je reagovao posle šuta jednog od igrača IBV-a, lopta mu se od ruku odbila ka golu ali je on u poslednjem času sa gol linije uspeo da je izbije u teren.

37′ Pojačali su crveno – beli ponovo tempo, pa se u šansi našao Mladenović koji je glavom šutirao ali je Džejms poput pantera reagovao i poslao loptu u korner.

33′ Sjajna šansa za Daudu koji je sa oko pet metara poslao loptu pored leve stative golmana Džejmsa.

27‘ Prva prilika za IBV na meču. Torvardson je probio po levoj strani, ušao u kazneni prostor, poslao centaršut po zemlji na drugu stativu ali je tamo u poslednjem trenutku intervenisao Lazić ispred Džefsa.

24′ Potpunu kontrolu igre imaju crveno – beli ali od gola Pečnika nisu stvorili pravu priliku. Kasalica ipak neće moći da nastavi igru i umesto njega u igru ulazi Mladenović.

13′ GOOOOl 1:0 Pečnik! Posle akcije po desnoj strani centrirao je Kasalica, a na drugoj stativi našao se Pečnik i iz prve poslao loptu u mrežu Džejmsa.

9′ Povredio se Filip Kasalica koji sa bolnom grimasom na licu izašao sa terena, ali je na svu sreću  nastavio igru.

6′ Očekivana inicijativa Zvezde od samog početka utakmice i nekoliko lepih prilika. Treba izdvojiti pokušaje Daude i Pečnika s tim što je Slvenac odlično šutirao glavom i ali je lopta prohujala tik pored leve stative golmana Džejmsa.

1′ Počela je utakmica na Marakani pred oko 30.000 gledalaca. Crveno – beli u prvom delu igre napadaju ka južnoj tribini.

CRVENA ZVEZDA-IBV ICELAND_18

Stigli su i sastavi obe ekipe:

Crvena zvezda: Bajković – Mijailović, Lazić, Krneta, Vešović – Kovačević, Milijaš – Kasalica, Ninković, Pečnik – Dauda

IBV: Džejms – Garner, Sigurbjorson, Guđonson, Olafson – Hreidarson – Džefs, Torsteinson, Maveje, Torvardson – Gudmundson

Fudbaleri Crvene zvezde novu sezonu će otvoriti večeras od 20.30 časova prvim mečom 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a protivnik srpskom vicešampionu biće islandska IB Vestmaneja.

S obzirom na veliku gužvu oko blagajni već prvog dana prodaje ulaznica očekuje se da se na Marakani okupi oko 30.000 gledalaca koji sa nestrpljenjem očekuju da vide novi tim Crvene zvezde koji će sa klupe predvoditi Slovenac Slaviša Stojanović, a na terenu bi trebalo da se pojavi i najveće letošnje pojačanje Miloš Ninković.

Prema najavama koje stižu iz Ljutice Bogdana Stojanović će na teren cvečeras izvesti sledeći sastav u formaciji 4-2-3-1: Bajković, Vešović, Lazić, Krneta, Mijailović – Kovačević, Milijaš – Kasalica, Ninković, Pečnik – Dauda.

U isto vreme počinje i meč između Vojvodine i Honveda, dok će duel Jagodine i Rubina iz Kazanja početi pola sata ranije. Zajedno sa nama sve promene i najzanimljivija dešavanja moći ćete da pratite upravo na ovoj strani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter