0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Rakoč odlazi sa parketa, Zvezda povukla njegov dres

Objavljeno: 17.07.13 u 12:07
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaški klub Crvena zvezda ostaće uskraćen za pomoć Igora Rakočevića koji sledeće sezone neće nosti dres crveno – belih.

To je dogovor predsednika Crvena zvezde Nebojše Čovića i 35-godišnjeg kapiten crveno – belih. To ipak ne znači da će RTakočević potpuno napustiti Mali kalemegdan pošto je dogovoreno da preuzme funkciju Sportskog direktora.

Međutim, još ostaje otovoreno kada će se to dogoditi. Postoji mogućnost da Rakočević provede još godinu dana na parketu ukoliko nađe adekvatan klub, a u suprotnom sledi igračka penzija i funkcija u Zvezdi koja je odlučila da iz upotrebe povuče dres sa brojem osam.

„Ugovor mi je važio još godinu dana i želeo sam da igram, ali je onda usledio ovaj predlog. Smatram da su razlozi opravdani, da uprava želi da podmladi tim, da sam bio povređenm, da imam 35 godina… Nije mi bilo lako, ali je meni Zvezda najvažnija i zbog toga sam spreman na svaku žrtvu. Važno je da se zna i da nema loših emocija i nesporazuma“, rekao je Rakočević čiji će dres sa brojem osam biti povučen iz upotrebe.

„Prošle sezone smo ostvarili najbolji rezultat i tim putem treba da nastavimo. Želimo da u predstojećoj sezoni obezbedimo plasman u Evroligu i osvojimo barem jedan ili dva trofeja. Bio sam hrabar da se vratim u Srbiju koja je specifična. Novak Đoković je najbolji srpski sportista svih vremena, ali i njega kritikuju posle poraza. Zamislite kako je drugim sportistima. Prošlu sezonu sam odradio pošteno, nisam se štedeo, ali nije lako igrati sa 35 godina na tri fronta. Važno je da je Zvezda povratila sjaj“, objasnio je Rakočević.

Rakočević je objasnio da nije bilo lako doneti ovakvu odluku ali da je to učinjeno u interesu Zvezde koja je iznad svakog pojedinca.

„Planirao sam još da igram, ali sam se dogovorio sa klubom. Plašili smo se eventualne povrede. Teško mi je bilo da se odlučim jer i dalje volim da igram. To sam video na snimanju reklama, povuče me da igram sa klincima. Još nisam doneo odluku da li ću igrati u nekom drugom klubu. Šanse su 50-50“, rekao je Rakočević.

Sjajni strelac i sada već bivši Zvezdin kapiten je takođe rekao da ponuda još nema a posebno se zahvalio navijačima crveno-belih na svemu što su uradili tokom njegovog boravka u klubu.

„Imao sam neverovatnu čast da treći put budem kapiten. Već na početku sam imao ideju i želju da konektujem klub sa publikom i uspeli smo u tome. Verujem da je publika uživala u uspesima i pobedama, publika treba da bude deo tima. Ovom prilikom se ekstremno zahvaljujem kako Delijama, tako i ostaloj publici na bezrezervnoj podršci tokom cele moje karijere.“

„Predivne momente sam doživeo sa Zvezdom ove sezone – skandiranja mog imena, podizanje trofeja. Želim da se zahvalim klubu. Zvezda me je iznedrila, sa 11 godina sam u njoj počeo da treniram. Velika mi je čast što je povučen moj dres iz upotrebe. Čovek se naježi kada to čuje, jako lep gest koji će mi ostati za ceo život“, zaključio je Rakočević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter