0
Evrokupovi

FOTO:STARSPORT

Stojanović: Dileme u veznom redu

Objavljeno: 17.07.13 u 14:23
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je danas da se raduje zvaničnom debiju na klupi crveno-belih na meču protiv IBV-a sa Islanda na startu kvalifikacija za Ligu Evrope i upozorio da je rival veoma specifičan.

„Sutra je moj debi na Marakani i zvanični debi ekipe u novoj sezoni. Očekujem dobru utakmicu, spremali smo se, mada fizički još nismo maksimalno spremni, što je i logično jer nam prvenstvo počinje tek 10. avgusta. Biće to dobar test, ali potreban je maksimalan oprez jer Islanđani imaju specifičan stil igre. Međutrim, potrebno je samo da forsiramo našu igru i nadam se najboljem“, rekao je Stojanović na konferenciji za medije na stadionu Crvene zvezde.

On je potom pojasnio na šta misli kada insistira na specifičnosti islandskog stila fudbala.

„Generalno, svi Skandinavci forsiraju sličan stil igre, nema kombinatorike u srednjem redu, insistira se na dugim loptama, prekidima, a u napadu imaju visoke i snažne igrače. Dodatno sam imao priliku da upoznam Islanđane kao selektor Slovenije jer smo u istoj grupi. Posebna specifičnost našeg rivala je izvođenje auta, imaju igrača koji to rade na izuzetan način“, objasnio je Stojanović i napomenuo da je uprkos tome što nije dobio snimke sa poslednja dva meča Islanđana, skupio dovoljan broj informacija od srpskih trenera koji tamo rade.

Kada je u pitanju startnih 11 za sutrašnji meč, Stojanović je priznao da ima nekoliko dilema.

„Najveća dilema vezana je za vezni red, odnosno za status Luke Milivojevića koji čeka angažman u inostranstvu. Nadam se da ću posle današnjeg treninga imati više informacija o tome. Kada je u pitanju špic, imama na raspolaganju Mihajlovića i Daudu, obojica su dobro radili na pripremama, jedan je bio bolji na treninzima, a drugi na utakmicama. Zavisiće od taktičke postavke i odlučićemo posle treninga“, istakao je Stojanović.

Na konkretno pitanje da li će najveće pojačanje Miloš Ninković na debiju igrati od prvog minuta, Stojanović je rekao:

„I to zavisi od situacije sa Milivojevićem, posle treninga ću razgovarati sa Ninkovićem. On je vrhunski igrač, mnogo nam je doneo i ne vidim razloga zašto ne bi igrao“, poručio je Stojanović.

Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš istakao je da su crveno beli svakako favoriti, ali da ni u jednom renutku neće potceniti rivala.

„Biće to svakako dobar test za nas, znamo koliko našim navijačima znače evropske utakmice i daćemo maksimum da ostvarimo pobedu i da na najlepši način otvorimo sezonu“.istakao je Milijaš.

Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvezde i IBV-a igra se sutra od 20,30 na Marakani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter