1
HotBlog

Počinje čistilište u Evropi

Objavljeno: 17.07.13 u 08:30

champions-league-europa-league

O kako lepo izgleda ova julska nedelja. Evropa ulazi u drugi krug kvalifikacija za fudbalske kupove, a na spisku učesnika nalaze se čak četiri kluba iz Srbije! Slika koju je tako lepo videti.

Na žalost, sad počinje čistilište i svima je nama jasno da će se ta situacija vrlo brzo promeniti.

Nadam se da mi niko iz Jagodine neće zameriti na konstataciji da su oni prvi kandidat da završe ovogodišnje evropsko putešestvije.

Klub koji je pre nekoliko meseci doživeo neizmernu sreću osvajanjem prvog trofeja u istoriji, na žrebu u Nionu imao je tu nesreću da za protivnika u kvalifikacijama dobije ruski Rubin iz Kazanja.

Tim koji se prošle godine zezao s Partizanom i mnogi ga smatraju ozbiljnim kandidatom za ulazak u samu zvršnicu ovog takmičenja.

Rekonstruisan tim Jagodinaca imaće priliku da napravi feštu u svom gradu i dočeka nekadašnjeg ruskog šampiona, pa nema sumnje da će ovaj gradić u Pomoravlju ovog četvrtka biti istinski fudbalski centar. Ali, koliko se god mi nadali nekom iznenađenju, teško je očekivati da će u dvomeču protiv daleko skupljeg i iskunijeg rivala napravi neko iznenađenje.

Istina je takva i šta da se radi. Jagodinci samo neka nastave da rastu ovim tempom i uskoro će doći u situaciju da im protivnici u ovom krugu kvalifikacija neće biti ovakav bauk.

Međutim, na sreću srpskog fudbala ostala tri predstavnika imaju dobre šanse za prolaz.

Prvi na scenu izlazi šampion Partizan, koji u kvalifikacijama za Ligu šampiona već danas gostuje ekipi Širaka u Jermeniji. Meč se igra u 15.00 časova po našem vremenu, a crno-beli su apsolutni favoriti.

Uz to, ne zaboravite da su pre tri godine prilikom ulaska u grupnu fazu ovog takmičenja fudbaleri iz Humske na svoj put upravo krenuli iz Jermenije. Tada je eliminisan Pjunik, pa valjda može sada i ovaj Širak.

Zatim, u četvrtak Vojvodina i Crvena zvezda kao domaćini imaju priliku da zakorače u treće kolo kvalifikacija. U Novi Sad dolazi mađarski Honved, a na Marakanu izvesni IBV s Islanda.

Dajte bre crveno-beli da završite to kako valja, pa da ispišemo još jednu lepu stranicu srpskog fudbala. Mađari i Islanđani nisu neko od koga treba strahovati, stoga samo hrabro i gazite do kraja.

0
0

1 Komentara

  1. Alo ciganine prekini da blatis partizan,ne znam ko se toliko ZEZAO sa partizanom al mi smo kod kuce igrali 1:1 sa timom koji je 3:0 rasrafio INTER MILAN, sa timom koji je dospeo do cetrvt finala i pokidao 3:2 POBEDNIKA uefa lige celsea kod kuce, a kod njih igro 3:1! al je bitno da podcenjujete ciganska posla udjite jednom u UEFA ligu pa da vidimo sta cete uraditi ah da gde ce cigani u evropu sem u nemacku da kupe mercedes, a tek o ligi sampiona mozete samo da sanjate kalature ciganske…
    i samo dalje blatite najjaci srpski klub gamad ciganska

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter