in ,

Pazar dočekao Amelu

Amela-Marija4

Nekoliko stotina Novopazaraca dočekalo je u utorak uveče u centru grada evropsku prvakinju u atletici Amelu Terzić. Uz nju su bili i trener Rifat Zilkić i reprezentativne kolege Teodora Simović i Jasmin Ljajić.

„Medalja ne bi vredela bez vas. Iako dolazimo iz Novog Pazara i Srbije, u Tampereu smo pokazali da imamo čime da se pohvalimo i da možemo uspešno da promovišemo naš grad i državu“, rekla je Terzićeva okupljenim sugrađanima.

Najbolja mlađa seniorka kontinenta na 1.500 metara dolala je da je naporno radila i da uspela da ostvari svoje želje.

„Znala sam da me gledaju roditelji i prijatelji, pa nisam htela da dopustim da me neko pobedi“, kazala je 20-godišnja atletičarka.

U Novom Pazaru je, inače, pre dve nedelje održana tradicionalna Ramazanska ulična trka, ali su zbog nedostatka novca trčali samo muškarci, pa ljubitelji atletike nisu imali priliku da vide nastup evropske šampionke.

Amelin trener Rifat Zilkić rekao je da grad treba da je ponosan na Amelu Terzić i njenih pet evropskih titula u dosadašnjoj karijeri.

„Svi su nas lepo dočekali, a najlepše je kad ti to prirede sugrađani. Ono što smo ostvarili je neverovatno, ali želim da u bliskoj budućnosti bude još šampiona. Ako se stvore adekvatni uslovi, bićemo atletski grad broj jedan u Srbiji“, kazao je Zilkić.

Gradonačelnik Meho Mahmutović rekao je da su atletičari odavno postali brend Novog Pazara, Sandžaka i Srbije.

„Pre dve godine rekao sam da će Amela Terzić doneti Srbiji prvo olimpijsko zlato u atletici, a sad sam još više ubeđen u to. Najbolji ste u zemlji“, rekao je Mahmutović.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Runi košta 80 miliona

Blejk odustao od Svetskog prvenstva