0
Košarka

„Orlići“ definitivno obezbedili opstanak

Objavljeno: 17.07.13 u 15:06

igor-marinkovic-srbija-u20

Pobedom protiv selekcije Ukrajine od 75:69 (28:19, 15:21, 17:18, 15:11) mlada reprezentacija Srbije (igrači do 20 godina) definitivno je obezbedila opstanak na Evropskom prvenstvu u Talinu (Estonija) i do kraja šampionata igraće za plasman od 13. do 16. mesta. Do novog trijumfa čime su zauzeli prvo mesto u grupi „G“ izabranici selektora Vlade Jovanovića došli su posle dosta oscilacija, čestih rezultatskih preokreta, ali su najbolji bili u samom finišu kad su uspeli da konačno slome otpor neugodnog rivala.

Prvo poluvreme, kao u ostalom i veći deo duela, protiv selekcije Ukrajine još jednom je pokazao da su oscilacije u igri najveći problem mlade reprezentacije Srbije na šampionatu u Talinu. Sjajno su počeli izabranici selektora Jovanovića , forsirajući napade kroz srce reketa rivala, početkom drugog perioda stekli su veoma lako 14 poena prednost (28:14). Međutim, još lakše su dozvolili Ukrajincima da u 14. minutu uhvate priključak i približe se na samo dva poena zaostatka – 32:30. Najveća razlika u prvih 20 minuta bila je u šutu za tri poena. Naš mladi tim je bio neprecizan iz svih sedam pokušaja, dok je selekcija Ukrajine šutirala respektabilnih 16-7.

Serijom 13:0 za Ukrajince počeo je drugi deo susreta što je dovelo do potpunog rezultatskog preokreta u 26. minutu – 43:50. Upalili se u tom trenutku svi alarmi u našoj ekipi. Reljić i Krstić su bili precizni sa linije slobodnih bacanja, a Saša Avramović je posle 11 promašaja pogodio prvu trojku za Srbiju, nanizao sedam uzastopnih poena, čime je ponovo došlo do drastične promene na semaforu – 54:53. Bilo je to dovoljno da naš mladi tim povrati samopouzdanje, odigra sigurno do kraja utakmice i rutinski dođe do novog trijumfa – 75:69.

Avramović je sa 19 poena bio najefikasniji u našoj selekciji, a dvocifren učinak imali su još Reljić sa 11 i Krstić sa 10 poena.

Sutra je na šampionatu u Talinu slobodan dan. Sledeći meč reprezentacija Srbije u borbi za plasman od 13. do 16. mesta odigraće u petak 19. jula protiv drugoplasirane ekipe iz grupe „H“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter