0
Ostali sportovi

Srpski golferi deveti na Evropskom čelendžu

Objavljeno: 16.07.13 u 10:38

Srpska golf reprezentacija u Ceskoj

Golf reprezentacija Srbije zauzela je deveto mesto na Evropskom muškom čelendž trofeju. Trodnevno takmičenje održano je u Češkoj na terenima Golf&Spa Rizorta Kunetička Hora.

Srpsku reprezentaciju ovoga puta činila su šestorica igrača – Ilija Đurđević, Čedomir Ilić, Mihailo Dimitrijević, Nikola Ćuić, Ranko Helc i Konstantin Košutić.

Ubedljiv trijumf na ovom takmičenju ostvarila je Belgija, sa čak 17 udaraca prednosti u odnosu na drugoplasirani Island. Treći su bili domaćini Česi, dok se višegodišnje ogromno ulaganje u golf konačno isplaćuje Turskoj, koja je ovo takmičenje završila na četvrtoj poziciji.

-Turnir je odigran po vetrovitom vremenu koje je teren učinilo mnogo težim. Naši igrači su imali šansu u poslednjoj rundi da budu ispred Estonaca i Slovenaca, ali na zadnjih par rupa nisu uspeli da ostvare dobre ruzultate i naprave podvig. Ovaj turnir veliko je iskustvo za trojicu mladih igrača koji su prvi put učestvovali na ovako velikom takmičenju i koji će sledeće godine voditi tim u ponovnom pokušaju da se Srbija popne lestvicu više u Evropskom golfu – rekao je Nebojša Lazić, kapiten golf reprezentacije Srbije.

Srpski reprezentativci samo sedam dana ranije na Balkan čelendž trofeju u Bledu ostvarili su izuzetne rezultate koji su ih svrstali u sam vrh timova iz ove regije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter