0
Evrokup

Poznati svi učesnici Evrokupa

Objavljeno: 16.07.13 u 12:15

kosarkaska-lopta

Zaključen je spisak učenika Evrokupa za sezonu 2013/14, a zanimljivo je da će najviše predstavnika imati ABA liga, čak sedam.

Evrokup će se naredne sezone igrati po novom formatu odnosno 48 ekipa će biti podeljeno u osam grupa po šest i to prema geografskom položaju. Po tri najbolja tima će se plairati u Last 32 fazu u kojoj će im se priključiti osam timova iz Evrolige koji ne prođu u drugu fazu tog takmičenja.

Ponovo će se formirati osam grupa, ali ovog puta po četiri ekipe, a po dve najbolje će se palsirati u osminu finala kada počinje eliminaciona faza na ispadanje. Od osmine finala pa sve do završnog čina takmičenja ekipe će igrati po dve utakmice, na svom i gostujućem terenu.

Do sada su poznata imena 41 ekipe koje će igrati u Evropkupu, a to su: Radnički Kragujevac, Igokea, Cibona, Budućnost, Cedevita, MZT Skoplje, Mons, Šarlroa, Lukoil, Kalev, Bizons Loimeja, Asvel, Šalon, Gravlen, Le Man, Pariz, Alba Berlin, Artland, Ulm, Bon, Panionios, PAOK, Alba Sekešfehrvar, Hapoel Jerusalim, Makabi Haifa, Roma, Sasari, Kantu, Neptunas, Asesoft, Nižnji Novgorod, Spartak Sankt Peterburg, Uniks, Saragosa, Valensija, Bilbao, Bešiktaš, Karšijaka, Ankara i Himik.

Njima će se priključiti još sedam timova iz kvalifikacija za Evroligu odnosno svi osim pobednika, a učesnici su: Ostende, Nimburk, Oldenburg, Himki, Lijetuvos Ritas, Banvit, VEF Riga i Vareze.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter