0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

Krneta: Ne bežimo od uloge favorita

Objavljeno: 16.07.13 u 16:28
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Svakome ko je jutros prošao pored stadiona Crvene zvezde jasno je bilo da se početak nove sezone primakao. Iako je najavljeno da prodaja karata za meč sa IBV-om počinje u podne, već od 9 časova stvorio se veliki red ispred biletarnica na stadionu Crvene zvezde.

Dileme, ako je uopšte i bilo, više nema, Marakana će ponovo biti najposećeniji srpski stadion. A kako će u četvrtak od 20 sati i 30 minuta biti na terenu zavisi od igrača crveno-belih. Kvalitet koji je nesumnjivo na strani izabranika Slaviše Stojanovića u odnosu na rivala sa Islanda treba potvrditi u 180 minuta fudbala i plasirati se u naredno kolo kvalifikacija. Stub odbrane našeg tima, Jovan Krneta s nestrpljenjem iščekuje početak duela. Protekle sezone mladi defanzivac preturio je mnogo toga preko glave, izdržao sve, ostao psihički stabilan i više nego zasluženo dobio novu priliku da dokaže da poseduje veliki potencijal.

„Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Ne bežimo od uloge favorita i uvežbavamo taktičke zamisli stručnog štaba. O protivniku ne znamo mnogo toga, pretpostavljam da ćemo tokom narednih dana pogledati snimke koje budemo imali i uvideti njihove slabe strane kako bi ih što bolje iskoristili“ – ističe Krneta.

Tokom dosadašnjeg dela prelaznog roka u Ljutice Bogdana stiglo je nekoliko internacionalaca, odnosno fudbalera koji svojim iskustvom treba da uliju dodatnu sigurnost mladom timu crveno-belih.

„Navijači svake godine očekuju velike uspehe. Na leđima nosimo određeni teret jer smo nekoliko godina bez titule i verujem da ćemo to u novoj sezoni prekinuti. Svaki početak je težak, ali ne osećamo tenziju. Ninković, Milijaš, Pečnik, Bajković, Mijailović i ostali uslovno rečeno stariji igrači dosta pomažu nama mlađima da se na najbolji način skoncentrišemo i pripremimo za meč“ – otkriva Zvezdina „šestica“ i poziva navijače da u što većem broju u četvrtak dođu na Marakanu.

„Čuo sam za jutrošnje gužve na blagajni. Mi igrači smo svesni kakva očekivanja navijači imaju od nas u novoj sezoni i učinićemo sve da zajedno sa njima, odnosno uz njihovu podršku osvojimo domaće trofeje i postignemo što zapaženiji rezultat u Evropi.“

Posle skoro godinu dana, Jovan će se ponovo naći u timu Crvene zvezde.

„Mislim da smo kao ekipa kvalitetniji u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu. Na ličnom planu očekujem više uspeha. Spreman sam i fizički i psihički za nove izazove. To sam pokazao i na prethodnih pet utakmica koje smo odigrali na pripremama“ – konstatovao je Jovan Krneta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter