0
Ostali sportovi

Pauel tvrdi da se nije dopingovao

Objavljeno: 15.07.13 u 09:59

594244-asafa-powell_1920x1081

Među pet atletičara sa Jamajke koji su pali na doping testu je i bivši svetski rekorder na 100 metara Asafa Pauel, koji je negirao da je svesno uzimao bilo kakve nedozvoljene supstance.

Pauel je držao svetski rekord na 100 metara od 2005. do 2008. godine sa vremenom 9,74 sekunde, što je kasnije oborio njegov sunarodnik Jusein Bolt.

Paulovi uzorci sa nacionalnog prvenstva održanog u junu pokazali su da je bio pozitivan na zabranjenu supstancu oksilofrin, što je potvrdio i sam atletičar.

„Želim da bude jasno mojoj porodici, prijateljima i svim mojim poštovaocima u svetu da nikada nisam svesno i svojevoljno uzimao bilo kakve supstance i suplemente koji krše bilo koja pravila. Nikada, ni sada ni ranije, nisam varao“, naveo je Pauel.

Legendarni sprinter je poručio da je potpuno „skrhan“ i sada ne postoji više mogućnost da predstavlja Jamajku na predstojećem Svetskom prvenstvu u atletici koje će se održati u avgustu u Moskvi.

U istom danu je saopšteno da je i američki sprinter Tajson Gej bio pozitivan na doping testu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter