0
Tenis

Krstin: Samo vrednim radom mogu da napredujem

Objavljeno: 15.07.13 u 10:44

2

Mladi srpski teniser Peđa Krstin iza sebe ima izuzetno uspešnu polusezonu. Vrlo brzo nakon prelaska iz juniorske u seniorsku konkurenciju, osvojio je i svoj prvi turnir, fjučers u Kazahstanu, a na Beograd Openu zaustavljen je u finalu, gde je od njega bio bolji francuski teniser Maksim Kazal sa 6-4, 6-3.

-Ušao sam u meč veoma dobro, odlično sam se osećao. Imao sam priliku koju nisam iskoristio u prvom setu, vodio sam sa 4-1, imao sam loptu za 5-1. Taj gem je bio vrlo bitan da bih se odvojio i verovatno bih i dobio set. Posle toga sam izgubio taj gem, kasnije je on krenuo da igra bolje i ja sam malo pao u igri. Kazal je veoma dobro igrao i zaslužio je ovu pobedu, mislim da je danas bio bolji od mene. Odigrao sam veoma dobar meč, servis mi je malo zakazao i mislim da je trebalo da igram nešto agresivnije u bitnim trenucima – smatra Krstin.

Iako je prošle nedelje bio bolestan, 18-godišnji teniser smatra da to nije uticalo na poraz u finalu Beograda.

-Bio sam bolestan, ali sam se na terenu danas osećao vrlo dobro. Nisam imao  nikakvih problema s tim, to nije imalo uticaja na mene – rekao je Krstin.

Krstin nije krio zadovoljstvo dosadašnjim tokom sezone.

-Veoma sam zadovoljan, u protekla dva meseca sam osvojio jedan turnir, jednom igrao finale, jednom polufinale za 15.000 dolara, evo sada i još jedno finale. Dokazujem svoj kvalitet iz turnira u turnir. Ove sezone zaista napredujem, skočio sam za 500-600 mesta – rekao je Krstin.

Mladi teniser je ove nedelje napredovao za još 60 pozicija i sada je 525. na ATP listi, ali je objasnio da ne namerava da se na tome zaustavi.

-Očekujem da ću ove godine ući u prvih 400 na svetu, možda i malo više. Mislim da mogu, imam kvalitet, imam sve, samo treba da nastavim da radim. Već naredne nedelje me očekuje novi turnir. Neću imati odmor, već sutra uveče krećem u Slovačku, takođe na fjučers, posle toga Kikinda, pa idem na odmor – rekao je Krstin.

Da bi ostvario svoje planove, Krstin namerava da počne da učestvuje i na jačim turnirima.

-Trenutno još uvek ne znam kalendar, gde će da se igraju turniri, ali planiram da već narednog meseca probam da uđem na neki ATP čelendžer, naravno preko kvalifikacija – zaključio je Krstin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter