0
Košarka

Košarkaši u polufinalu Univerzijade

Objavljeno: 14.07.13 u 18:34

kazanj-dvorana

Studentska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale na 27. letnjoj Univerzijadi u Kazanju. Izabranici selektora Olivera Popovića dominatnom i sigurnom igrom deklasirali su u četvrtfinalu selekciju Estonije sa 45 poena razlike – 88:43 (18:16, 20:9, 20:14, 30:4). Posle izjednačene prve četvrtine, srpski akademci su preuzeli incijativu, diktirali snažan tempo, a posebno su bili impresivni u finanoj deonici koju su rešili u svoju korist rezultatom 30:4.

Selekcija Estonije, koja je inače najprijatnije iznenađenje u Kazanju, bila je ravnopravan rival našem timu do 15. minuta i rezultata 25:25. Usledila je tada furiozna serija izabranika selektora Popovića od 15:0 posle čega su rešene sve dileme oko pobednika meča. Do više nego uvedljivog trijumfa srpski akademci su stilgi u poslednjoj četvrtini kad su postigli 30, a protivniku dopustili da ubaci svega četiri poena.

„Čestitam momcima pre svega na odličnoj igri u odbrani. Kao i na prethodnim utakmicama i na ovoj je pristup posebno dobar bio u defanzivi, jer smo primili samo 43 poena, protiv ekipe koja u proseku daje bar 20 više. Pribojavao sam se malo ove utakmice, jer je termin u poslednji čas pomeran sa 18:30 na 13:00 časova zbog TV prava neke televizije iz Litvanije, kao i dvorane u kojoj smo prvi put igrali što se osetilo u našoj igri u napadu, pogotovo u prvom poluvremenu. U polufinalu, već sutra igramo sa pobednikom meča Litvanija – Australija, zbog čega sam se trudio da što više rasporedim minutažu i nikoga od igrača previše neopteretim. Nadam se da ćemo se dovoljno oporaviti za polufinalni duel, mada umor ne sme da bude nikakvo opravdanje, jer će naš protivnik imati svakako manje vremena za odmor“ – istakao je Oliver Popović, selektor Univerzitetske reprezentacije Srbije.

Protivnik reprezentacije Srbije u polufinalu 27. letnje Univerzijade u Kazanju biće pobednik četvrtfinalnog duela između selekcija Australije i Litvanije. Meč je na programu u ponedeljak u 12.00 časova po našem vremenu.

Srbija: Đokić 6, Jović, Dimić 9, Malešević 6, Drenovac 13, Kalinić 2, Živanović 13, Majstorović 4, Gagić 12, Smiljanić 8, Marković 9, Balaban 6.

Estonija: Radula 2, Pudet 8, Hamarsalu, Kedus 12, Keres, Ulp, Radik 10, Sarmetis 9, Livamagi, Volaid 2.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter