0
ATP

Janko: Nadam se da će Bogota biti prekretnica

Objavljeno: 14.07.13 u 16:28

Janko Tipsarevic

Janko Tipsarević posle dobrih partija na početku godine nikako da pronađe pravu formu u nastavku sezone. Takmičenja na turnirima završava već u uvodnim mečevima, a poslednji neuspeh je doživeo već u 1. kolu Vimbldona.

Iz tih razloga Janko je pao na 14. mesto ATP liste, pa će mu turnir u Bogoti, koji se igra na nadmorskoj visini od 2.600 metara, dobro doći da pronađe pravu formu.

„Posle razgovora sa trenerom shvatili smo da će mi nadmorska visina u Bogoti koristiti, pa sam odlučio da dođem. Siguran sam da će turnir biti sjajan. Mislim da je moja igra bolja na većoj nadmorskoj visini“, rekao je srpski teniser.

Novinare u Kolumbiji je zanimalo u kakvim je odnosima sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

„Novak je moj prijatelj. Dugo se poznajemo. On nije moj idol, nego ozbiljan rival na terenu“, izjavio je Tipsarević.

Loše partije u prvoj polovini 2013. godine uticale su i na Jankovo raspoloženje.

„Bio sam razočaran svojom igrom. Ovo nije moja sezona. Bio sam finalista turnira u Indiji i stigao do trećeg kola Australijan opena. Ali, verujem da je nagativna faza iza mene. Teško mi je pala eliminacija u prvom kolu Vimbldona. Želim da se vratim u top 10, trenutno su neki drugi igrači bolji i zaslužuju da se nađu tamo. To mi je samo motiv više da se vratim i budem među najboljima. Nadam se da će Bogota biti prekretnica“, poručio je Janko.

Turniru Bogoti se igra od 15. do 21. jula, a Tipsarević je postavljen za prvog nosioca. Pobedniku turnira pripašće 250 ATP bodova, a nagradni fond iznosi 638.085 dolara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter