0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

Mrđa slobodan igrač, sledi povratak na Marakanu?

Objavljeno: 13.07.13 u 11:54
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Srpski fudbaler Dragan Mrđa raskinuo je ugovor sa Sionom, tako da će tokom ovog prelaznog roka biti slobodan igrač i neće imati ograničenja pri izboru nove sredine.

29-godišnji centarfor je u Sionu bio od 2010. godine. S obzirom na njegov aktuelni status, već su se pojavile i prve ponude. Zainteresovanih ima od timova iz najjačih evropskih liga, preko bogatih klubova sa istoka, pa do veoma egzotične destinacije u vidu meksičke lige, ali nije isključeno ni da se posle tri sezone vrati u srpski fudbal.

Poznato je da Crvena zvezda nakon povrede Đorđa Rakića traži novo rešenje u napadu, a iskusni Mrđa sigurno bi bio odlično rešenje i dobar tandem uz Abilu Daudu.

Mrđa je pre mesec dana obavio razgovor sa predsednikom švajcarskog kluba Kristijanom Konstantinom u želji da napusti redove Siona, međutim tada je zaključeno da je najbolje za obe strane da srpski fudbaler ostane u klubu i bude prva opcija u napadu. U međuvremenu postignut je novi dogovor.

-Dogovor između mene i Konstantina je ostvaren na obostrano zadovoljstvo. Želeo sam da imam potpunu slobodu u izboru novog kluba. Svakako će velika prednost biti to što sam slobodan igrač. Zahvalio bih se ljudima iz Siona na izvanrednoj saradnji u prethodnom periodu – rekao je Mrđa.

Prethodna godina bila je vrlo turbulentna za Mrđu. Nekadašnji napadač Crvene zvezde i Vojvodine je duži period odsustvovao zbog povrede. Posle oporavka, došlo je do nesuglasica sa tadašnjim trenerom Đenarom Gatuzom, zbog čega je srpski fudbaler prebačen u B tim, gde je postigao četiri gola na tri utakmice.

U prvom timu je prethodne sezone odigrao pet prvenstvenih utakmica, dok je u Kupu Švajcarske imao po pogodak i asistenciju za samo 15 minuta provedenih u igri.

Pored Crvene zvezde i Vojvodine, Mrđa je tokom karijere nastupao i za belgijske Liers i Zulte Varegem, kao i ruski Himki. Za reprezentaciju Srbije ima 12 nastupa i dva gola.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter