0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Sale Ilić od zvezde do idiota

Objavljeno: 12.07.13 u 12:12
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Kapiten Partizana odgovarao na pitanja navijača, a nije se ustručavao ni da kritikuje sebe

Da je neko drugi izjavio ovo iz naslova bili bismo prvi koji bi podigli svoj glas, jer bez obzira za koga navijate, Sašu Ilića morate da poštujete. Međutim, pomenutu rečenicu je izjavio on sam, što samo još jednom govori o njegovoj veličini.

Kapiten Partizana je odgovarao na pitanja navijača srpskog šampiona na Fejsbuk stranici „Partizan is life“ i portala „Mozzartsport“, a mi vam prenosimo neke od zanimljivih pitanja i odgovora.

Čime bi se bavio da nisi počeo da igraš fudbal i koji ti je omiljeni klub u inostranstvu?

– Završio sam pravno-birotehničku školu, ali sam hteo da budem ekonomista. Isprečile su se u to vreme pripreme mlađih kategorija Partizana i nisam mogao da polažem prijemni u junskom roku. Kasnije je Prva ekonomska bila popunjena i otišao sam na prava. A sigurno bih se bavio nečim što ima veze s ekonomijom. A omiljeni klub mi je Galatasaraj. Igrao sam za Lavove, zato me i vežu lepe uspomene za period proveden u Istanbulu.

Da li misliš da možemo do Lige šampiona? Pozdrav za kapitena, jedan je ILIĆ KAPITEN!

– Svima je želja da igramo Ligu šampiona, međutim, ne bih voleo da naši navijači budu preveše euforični. I oni na tribinama i mi na terenu moramo da idemo korak po korak, počev od Jermena, posle sačekati žreb, zaslužiti sreću i koristiti šanse.

Kako ti se sviđa pesma „Ja bih da pevam još malo, jer je Sale samo jedan i do njega mi je stalo, meni je vredan“?

– Uvek sam imao dobru komunikaciju s navijačima, bio iskren prema njima i oni prema meni, a nikad im nisam odgovarao na zvižduke. Bilo je prirodno da me opomenu kad ne igram kako bi trebalo i zato volim Partizanovu publiku.

Da li planiraš da jednog dana postaneš trener Partizana?

– Što sam stariji, sve me više privlači taj posao. Dosta drugara i nekadašnjih saigrača se bavi trenerskim zanatom, a i ja ću sigurno završiti školu za PROFI licencu. Kakav ću trener biti, to ćemo tek videti.

Zbog čega nosiš broj 22 na dresu?

– Prve profesionalne godine u Partizanu nosio sam „jednicu“, ali se nisam naigrao. Pred početak sledeće sezone, ekonom Gavran me ništa nije pitao, samo mi je dao 22 i rekao „nosi, dobro će ti stajati“. Meni je od tog trenutka sve krenulo uzlaznom putanjom, nosio sam ga dugo i imao sam sreću da ga ne menjam ni u inostranstvu. Kako je vreme odmicalo broj 22 mi je prirastao srcu.

Najdraži gol u karijeri?

– Svaki pogodak Crvenoj zvezdi. Postigao sam ih pet i ne mogu da ih izdvojim. Crveno-bele poštujem kao klub, sa većinom igrača iz komšiluka sam u dobrim odnosima, ali rivlastvo je nešto drugo, pa su mi golovi u derbiju i najdraži.

Da li se sećaš onog promašaja protiv Reala na JNA sa pet metara, posle odbitka u drugom poluvremenu, kad je lopta otišla tik pored stative i da li si i s kim je zamenio dres posle te utakmice?
– Kako se ne bih sećao, kao da je juče bilo. Dva meseca pre toga Partizan je igrao kvalifikacije, o meni su pisane bajke, a onda sam u grupnoj fazi Lige šampiona sve velike šanse promašio baš ja. Tako to ide: od zvezde do idiota. Ili blaža varijanta: od čoveka koji sve napravi, do onog koji ništa ne zna. Nije mi bilo lako u tom trenutku, nisam mogao da verujem da se to meni desilo, da sam takav zicer promašio, ali sam vremenom naučio da živim sa tim. Dres nisam menjao… Samo sam sagnuo glavu i vratio se u svlačionicu. A i kad smo pobeđivali u Evropi, zbog velike euforije nisam čuvao dresove, generalno ih imam malo, osim onih koje su mi prijatelji donosili iz inostranstv

Da li naručuješ običan ili dupli vinjak?

– A-ha-ha… Pogrešno pitanje. Vinjak nikad nisam pio u životu… Tačno je da nisam bio cvećka, pogotovu kad sam bio mlađi, ali sad je drugačija situacija: suprug sam i otac dvoje dece. Ne kažem, volim i dalje da izađem, provedem se, ali to prilike sve ređe.

Da li je istina da je u Milanu, pred meč  s Interom, tener (Vladimir Vermezović) rekao da odete u kafić  i popijete nešto, a vi niste imali para?

– Možda je to izvučeno iz kontaksta… Činjenica je da u to vreme nismo primali novac, ali ne verujem da igrač Partizana nije imao bar za kafu…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter