0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Laković: Ukinuti vlasništvo menadžera i agencija nad igračima

Objavljeno: 11.07.13 u 18:36
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković rekao je da će ta organizacija podneti inicijativu da se ukine vlasništvo trećih lica nad igračima.

„Podnećemo inicijativu da se ukine vlasništvo trećih lica nad igračima. Evropska fudbalska unija ide ka tome, a to su već uradile Engleska i Francuska. Tu mislimo na menadžere i agencije. Izbegavanje plaćanja poreza traje godinama i jedan je od ključnih problema profesionalnog sporta“ rekao je Laković.

Laković je govorio na panel diskusiji „Srpski klupski sport – smernice razvoja, modeli finansiranja i perspektiva”, u Palati Srbija na Novom Beogradu.

Generalni sekretar FSS je kazao da bi trebalo da se ide ka transformaciji vlasništva u klubovima.

„Ako napravimo dobre okvire za profesionalne klubove, rešićemo probleme i amaterskih. Postoje alternativni načini finansiranja. Nemamo jasno definisanu poresku politiku, klubovi ne znaju da li i koliki PDV da plaćaju, kao ni koliki je porez na plate. Trebalo bi da idemo ka transformaciji vlasništva u klubovima, da postanu privredna društva i da akcionari kontrolišu rad“ kazao je gensek Saveza.

Laković je dodao da je veliki problem i definisanje imovine klubova.

„Problem je i definisanje imovine klubova, međunarodne utakmice u Beogradu trenutno mogu da se igraju samo na stadionu Crvene zvezde i Partizana, ali i oni već zaostaju“ naveo je Laković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter