0
Domaći fudbal

Savićević: Nudili nam novac da izgubimo u Bariju

Objavljeno: 10.07.13 u 18:12

Zvezda Bari

Legenda Zvezde Dejan Savićević otkrio je novinarima frnacuskog „So foot“-a da je pred finale Kupa evropskih šampiona koje su crveno-beli igrali protiv Olimpika 1991. godine u Bariju nuđen novac Miodragu Belodediću, Robertu Prosinečkom i njemu da izgube tu utakmicu.

„Pre utakmice sa Marsejom u Bariju Belodedić, Prosinečki i ja smo dobili ponudu da nam plate po 500.000 maraka da izgubimo finale. Svi smo odbili i pokazali da takvo ponašanje nije u našem karakteru“, izjavio je Savićević reporterima iz Francuske.

Zvezda je tada postala šampion Evrope, a popularni Dejo je tada bio nominovan za „Zlatnu loptu“. Ona je ipak pripala francuskom fudbaleru Žanu Pjeru Papenu.

„Dodeljivanje “Zlatne lopte” Pipenu bilo je nepravedno. Šta je to on osvojio te godine, osim prvenstva Francuske. Trebalo je da je dobije neki igrač Zvezde. Pančev, Prosinečki, Belodedić ili ja. “Zlatna lopta” je sramota. To je 100 odsto bio dogovor Tapija, Adidasa i francuskih novinara“, zaključio je Savićević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter