0
Košarka

Radočaj u Italiji, Jovanović u Mađarskoj

Objavljeno: 10.07.13 u 10:30

zkkpart

Srpske reprezentativke Tamara Radočaj i Nevena Jovanović odlaze u inostranstvo. Posle izvanrednih rezultata koje su postigle kao članice četvrtoplasiranog tima na Evropskom šampionatu u Francuskoj, ali i činjenici da projekat čiji su bile deo u ŽKK Partizan praktično više i ne postoji, izvanredni bekovi svoju sreću potražite u izuzetno uspešnim i kvalitetnim sredinama, koje bi trebalo da pomognu u njihovom daljem košarkaškom razvoju.

Tamara Radočaj u narednoj sezoni igraće u Italiji, gde će nositi dres Kaljarija. Ona je sa velikim uspehom u prethodne dve sezone igrala za Partizan, a karijeru je počela u vršačkom Hemofarmu.

-Želela bih da se zahvalim Upravi i stručnom štabu ŽKK Partizan, a prvenstveno Marini Maljković na ukazanom poverenju i podršci tokom prethodne dve sezone. Takođe, veliku zahvalnost dugujem i navijačima koji su uvek bili naš 6 igrač i, na kraju, jedno ogromno hvala mojim saigračicama na nezaboravne dve godine. Na žalost, priča Partizana koja je pokazala da ima potencijal, ali i veliki kvalitet nije naišla na adekvatnu podršku, pa ću sledeću sezonu provesti u italijanskom Kaljariju. Nadam se da ću pomoći timu u ostvarivanju zacrtanih ciljeva za sledeću sezonu – istakla je Tamara Radočaj.

Nevena Jovanović igraće za mađarski Pečuj. 23-godišnji bek je prošle sezone u Partizanu pružala fantastične partije. U svojoj karijeri nastupala je još i za Radivoj Korać.

-Sezona u Partizanu je bila izvaredna, osvojili smo sve trofeje bez izgubljene utakmice i to je naravno nešto što će se zauvek pamtiti. Takođe sam i u reprezentaciji ostvarila rezultat za ponos, jer smo uspele da stignemo do polufinala Evropskog šampionata. Zahvalila bih se svim saigračicama i treneru i selektorki Marini Maljković koje su zajedno sa mnom bile deo jedne godine za pamćenje – istakla je Nevena Jovanović.

Treba očekivati da se u narednim danima i ostale igračice Partizana odluče na ovakav potez i pronađu angažman u inostranstvu. Uprkos činjenici da je selektorka Maljković po povratku sa Evropskog šampionata zatražila pomoć kako bi jedan perspektivni projekat koji je pokazao da donosi dobar rezultat opstao, niko od institucija, organa, ali ni državnih ni privatnih kompanija se nije javio. Na veliku žalost, obistinilo se nešto čemu se ljubitelji košarke nisu nadali. Jedna izvanredna priča, koja je mogla da se razvija i napreduje učešćem u Evroligi je završena, a srpske reprezentativke, četvrtoplasirane na EP u Francuskoj, će svoju sreću morati da potraže na nekom drugom mestu, van granica Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter