0
Košarka

Poraz od Španije, protiv Grčke za četvrtfinale

Objavljeno: 10.07.13 u 12:05

natasa-kovacevic

Reprezentacija Srbije pretrpela je ubedljiv poraz u 2 kolu grupe „E“ na Evropskom prvenstvu u Turskoj za igračice do 20 godina. Bolje od izabranica selekotora Radenka Varagića bile su reprezentativke Španije – 46:71 (12:21, 5:23, 14:14, 15:13). Špankinje su već posle prvog poluvremena stekle 27 poena prednosti, naš tim je mnogo bolje odigra u nastavku meča, ali više od toga protiv jednog od glavnih predentenata na zlatnu medalju nije mogao.

Startno vođstvo od 4:0 kao da je delovalo kontraproduktivno za naše mlade košarkašice. Nisu imale rešenje za starhovit presing selekcije Španije koja je za sledećih šest minuta napravila seriju 17:0, a u kojoj je Jurena Dijaz učestvovala sa čak 13 poena. Uspele su izabranice selektora Varagića donekle da se konoliduju i smanje zaostatak do isteka prvog perioda – 12:21. Međutim, u drugoj četvrtini Srbija do trojke Aleksandre Stanaćev u 16. minutu nije uspela da peontira, a tada je na semaforu već pisalo – 15:34. Do kraja prvog poluvremena deficit je narastao do nedostižnih – 17:44.

Pokazao je naš mladi tim karakter u drugom poluvremenu kad je uspeo da odigra potpuno ravnopravno i uspešno parira moćnoj selekciji Španije. Ovaj deo utakmice pripao je Srbiji – 29:27 što je svakako ohrabrenje pres današnji duel (17.00h) protiv reprezentacije Grčke koji odlučuje o plasmanu u četvrtfinale.

„Pokušali smo da u meč uđemo maksimalno i da probamo da vidimo koliko možemo da pružimo protiv sjajne selekcije Španije. Međutim, brzo je bilo jasno da su one svežije, spremnije i da imaju mnogo bolji ritam. Zato smo odlučili da u nastavku što više rotiramo, rasporedimo minutažu, kako bi potpuno spremni dočekali sutrašnji duel protiv Grčke. U slučaju trijumfa osigurali bi drugo mesto u grupi i ne bi morali da sa zebnjom pratimo meč između Španije i Holandije, koji bi ukoliko se desi veliko iznenađenje mogao da nas spreči da se plasiramo među osam najboljih ekipa na šampionatu“ – istakao je Radenko Varagić, selektor U20 reprezentacije Srbije.

Srbija: Kovačević 6, Marinković 4, Stanaćev 8, Stanković 8, Marković 3, Topuzović 4, Stančić, Tošković 6, Mršić 2, Rajić, Brajković 2, Đorđević 3.

Španija: Bakete 3, De Alfredo 7, Fausirijer, Zanoguera 14, Soler 2, Estebas 10, Dijaz 13, Rodrigez 2, Liobet 2, Viljaro 6, Lazaro 4, Ndour 8.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter