0
Evropske lige

Lacio, Đenova i Leće osumnjičeni za nameštanje mečeva

Objavljeno: 10.07.13 u 17:54

Fudbal

Fudbalski savez Italije saopštio je danas da je protiv Lacija, Đenove i Lećea, kao i osmorice igrača, pokrenuta istraga zbog umešanosti u nameštanje utakmica i nelegalno klađenje u sezoni 2010-11, prenosi Tanjug.

Među igračima koji su optuženi za „prevaru u sportu“ nalaze se Stefano Mauri (Lacio), Omar Milaneto (Đenova) i tadašnji prvotimci Lećea Masimilijano Benasi, Stefano Ferario i Antonio Rosati.

Sumnja se da su nameštena dva poslednja meča Lacija, u kojima je rimski tim prvo pobedio Đenovu kod kuće sa 4:2, a zatim istim rezultatom slavio na gostovanju u Lećeu. Prema navodima tužioca u Kremoni „kockari“ sa na pomenutim mečevima zaradili oko dva miliona evra, dok su na potkupljivanje igrača potrošili oko 600.000.

Ukoliko se dokaže krivica pomenuti klubovi mogli bi da budu kažnjeni oduzimanjem bodova naredne sezone.

Takođe, pokrenut je postupak protiv Marija Kasana i Karla Gervasonija (Pjaćenca) i Alesandra Zamperinija (Fidene) zbog sumnje da su nameštali utakmice u nižem rangu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter