0
AdmiralBet ABA Liga

Vojvodina tuži ABA ligu

Objavljeno: 09.07.13 u 13:36

aba-liga-1363214286-282337

Direktor Vojvodine Aleksandar Grmuša rekao je da će taj klub tužiti ABA ligu zbog odluke da se „vajld karta“ umesto Novosađanima dodeli Radničkom.

Čelnici regionalnog takmičenja saopštili su da je Kragujevčanima ponuđena specijalna pozivnica, pošto Vojvodina nije ispunila uslove za dobijanje iste.

Novosađanima je dat rok do 5. jula da plate 150.000 evra, ali su oni do tada platili samo 30.000, zbog čega je odlučeno da su ostali bez mesta koje su obezbedili četvrtom pozicijom u Agroživ Superligi Srbije.

„Mi ćemo ovaj presedan u preko 10 godina dugoj istoriji ovog takmičenja predstaviti na sudu preko ULEB, pošto jedino tu možemo da dođemo do rešenja“, rekao je Grmuša.

Grmuša je ponovio da ABA liga ima dvostruke aršine, pošto ni Široki nije ispunio obaveze na vreme, ali se nalazi na listi učesnika regionalnog takmičenja.

„Predsednik ABA lige Radovan Lorbek pre sastanka je rekao da nema drugih klubova koji nisu ispunili uslove, ali smo posle saznali da i Zadar, kao i Široki imaju posebene dogovore sa Jadranskom ligom oko plaćanja za učešće u takmičenju. Nama to nije dopušteno, iako smo sa menadžerom takmičenja Romanom Liscem imali usmeni dogovor da ćemo posle sednice u Zagrebu razrešiti sve probleme“, rekao je Grmuša.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter