0
Evropske lige

Mesi, Ronaldo i Roben među kandidatima UEFA

Objavljeno: 09.07.13 u 21:34

1772593_w2

Evropska fudbalska unija saopštila je spisak kandidata za najboljeg igrača Evrope u prošloj sezoni među kojima su zvezde Barselone, Reala i Bajerna – Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo i Arjen Roben.

Pored pomenutih, za najboljeg fudbalera Starog kontinenta konkurišu još trojica igrača šampiona Evrope, Bajerna – Tomas Miler, Frank Riberi i Bastijan Švajnštajger.

Za zvanje najboljeg fudbalera Evrope boriće se i Robert Levandovski (Borusija Dortmund), Robin van Persi (Mančester Junajted), Zlatan Ibrahimović (Pari Sen Žermen) i Geret Bejl (Totenhem).

UEFA je ovu nagrada ustanovila 2011. i do sada su je osvajali Mesi i njegov klupski drug Andres Inijesta, koji je prošle godine izabran za najboljeg.

Nagrada će biti dodeljena 29. avgusta u Monaku prilikom žrebanja za grupnu fazu Lige šampiona. Prethodno će, 6. avgusta, UEFA skratiti spisak kandidata na tri imena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter